w terenie
-
- Kontakt:
Re: w terenie
Zdaje się, że ktoś ci przesłał "Praktyczne wskazówki dla zbieraczy motyli". Zajrzyj do nich zanim kolejny raz bezmyślnie założysz nowy wątek.
- Adrian Łukowski
- UTM: XU93
Jacku, przeczytaj swój post jeszcze raz i pomyśl przez chwilę... Nikt nie odpowie Ci na to pytanie. Złap sobie wiosną kilka bielinków i wypróbuj różne szpilki preparacyjne. Kwestia wprawy i wygody pracy.
Pozdrawiam,
Adrian
Ps: Od dłuższego czasu piszesz "neo" posty. Więcej czytaj, mniej pisz bezmyślnych postów!
Pozdrawiam,
Adrian
Ps: Od dłuższego czasu piszesz "neo" posty. Więcej czytaj, mniej pisz bezmyślnych postów!
- jacek98
- UTM: WT72
Sory. Poprostu jestem troche leniwy. I dlatego pytam. Postaram się na przyszłość nie pisać bezmyślnych postów

-
Jak jesteś leniwy to lepiej zajmij się zbieraniem znaczków albo monet. Szkoda owadów na twe lenistwo.
- jacek98
leniwy w znaczeniu do nauki i szukania. A motyle to moim zdaniem co innego. Mógłbym je łapać 24 NA DOBĘ I BIEGAĆ PO CAŁEJ OKOLICY!!!
-
- UTM: FB68
- Specjalność: Sesiidae
- Podziękowano: 7 times
tylko po co?jacek98 pisze:leniwy w znaczeniu do nauki i szukania. A motyle to moim zdaniem co innego. Mógłbym je łapać 24 NA DOBĘ I BIEGAĆ PO CAŁEJ OKOLICY!!!
żeby zabijać dla zaspokojenia swoich emocji?
Pomyśl że to są żywe istoty, a Twoje działania muszą mieć naprawdę jakiś głębszy sens. Jeśli chcesz być tylko kolekcjonerem, to poszukaj innej dziedziny. A jeżeli na prawdę czujesz potrzebę poznawania tych uroczych zwierząt, to czytaj i ucz się o nich na ile tylko dasz radę
Zabijanie i preparowanie powinno być tylko jednym z wielu elementów pogłębiania wiedzy o nich
-
- Administrator
- Podziękował(-a): 3 times
- Podziękowano: 6 times
- Kontakt:
jacku98 - przestań pisać na jakiś czas a zacznij czytać - książki, Forum, sieć itd. Z pewnością bardziej Ci to pomoże niż poprzez zadawanie pytań na Forum i zakładanie kolejnych wątków,
pozdrawiam.
pozdrawiam.
- jacek98
Ok. Macie rację z tym, że powinienem więcej czytać. Wiem, że entomologia to nie tylko zabijanie!!! Macie racje też w kwestii moich postów. MYŚLĘ ŻE PRZERWA TO DOBRY POMYSŁ, POWINIENEM PISAĆ TYLKO WTEDY GDY NAPRAWDĘ POTRZEBUJĘ
Wybaczcie mi moją głuptę.
TO SIĘ WIĘCEJ NIE POWTÓRZY

Wybaczcie mi moją głuptę.
TO SIĘ WIĘCEJ NIE POWTÓRZY

- Dominika+Jurek Radwańscy
- Specjalność: Collembola
- Podziękował(-a): 5 times
Duży plus za to,że się nie obrażasz za rady kolegów, co u młodych ludzi jest ostatnio nagminne. Jeszcze będą z Ciebie ludzie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- UTM: FB68
- Specjalność: Sesiidae