Mikrus??

Oznaczanie gąsienic, jajeczek, poczwarek, oprzędów i innych ciekawostek związanych z motylami.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Ryszard Giebułtowicz
UTM: EB70
Kontakt:

Mikrus??

Post autor: Ryszard Giebułtowicz »

Gąsienice spuszczały się z dębu na jednej wspólnej nici 6 sztuk. Wyszukiwarka gąsienic mi nie pomogła, czy to może być motyl?
By uchwycić ostrość podstawiłem bilet komunikacji miejskiej a godzina 21 nie sprzyjała by coś osiągnąć bo z lampą jeszcze mi te fotki nie wychodzą. Fotka z Stalowej Woli.
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Łukasz

Re: Mikrus??

Post autor: Łukasz »

Mikrus raczej nie, predzej jakas brudnica. Musisz to pohodowac przynajmniej do czasu kolejnej wylinki.
Awatar użytkownika
Ryszard Giebułtowicz
UTM: EB70
Kontakt:

Re: Mikrus??

Post autor: Ryszard Giebułtowicz »

Raczej hodowlą się nie zajmę bo i nie wziąłem z lasu :P
Moje hobby to robienie zdjęć i próba oznaczenia co robię dopiero od prawie 3 lat. Wiele osobników wynosiłem z budynków na zewnątrz a najbardziej mnie cieszy że to zrobiłem z Laothoe populi prawie bez dotykowo. A w zeszłym roku udało mi się to z Mimas tiliae którego zgarnąłem z drogi zakładowej na konstrukcję. Nie wiem czy wszystkie zawisaki tak reagują ale te dwa wystarczyło że podłożyłem rękawiczkę czy telefon z przodu i lekko popchnąłem od tyłu i mogłem przenieść tak gdzie było mi wygodnie zrobić zdjęcie z telefonu a i dla niego było o tyle bezpieczniej że nie siedział na drodze czy w pomieszczeniu. Uważam że nie zrobiłem błędu :smiech: :tak:
Pozdrawiam
ODPOWIEDZ

Wróć do „MOTYLE inne stadia - gąsienice, poczwarki”