gąsienica z dziupli
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
- Chiffchaff
- Podziękowano: 1 time
gąsienica z dziupli
Cóż to może być? Czekam na wylęg od listopada, a ta chodzi, żre i patrzy na człowieka jakimiś takim dziwnym wzrokiem...
Znaleziona w dziupli dzięcioła czarnego w sośnie, zagrzebana w suchych wiórkach na dnie dziupli. Długość ok. 1,5 cm.
Znaleziona w dziupli dzięcioła czarnego w sośnie, zagrzebana w suchych wiórkach na dnie dziupli. Długość ok. 1,5 cm.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2012:03:06 09:42:53Image taken on:wtorek, 6 marca 2012, 08:42Focus length:100 mmShutter speed:1/200 SecF-number:f/18ISO speed rating:320Camera-model:Canon EOS 40D
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2012:03:06 09:43:33Image taken on:wtorek, 6 marca 2012, 08:43Focus length:100 mmShutter speed:1/200 SecF-number:f/18ISO speed rating:320Camera-model:Canon EOS 40D
- Chiffchaff
-
Re: gąsienica z dziupli
W takich środowiskach, jak opisane przez Ciebie, żyją np. larwy niektórych Tineidae i Oecophoridae, przy czym te pierwsze często budują domki, w których się kryją. W tym przypadku larwa mogła żerować na humusie nagromadzonym w dziupli. Byłoby dobrze, gdyby udało się wyhodować imago.
- Chiffchaff
Dzięki za głos, hoduję i hoduję, ale nie mogę się doczekać przychówku. Jest jedna jedyna, więc pytam bo może ktoś sie odezwie zjakąs porada do hodowli. Tineidae wykluczam, nie raz je już miałem w hodowli z gniazd. Mnie pasuje Oecophoridae.
Coby nie spleśniała. Trzeba czekać.Chiffchaff pisze: Jest jedna jedyna, więc pytam bo może ktoś sie odezwie zjakąs porada do hodowli. Tineidae wykluczam, nie raz je już miałem w hodowli z gniazd.
A to tylko sugestia co do gatunku
http://www.lepiforum.de/cgi-bin/lepiwik ... sulatellus
-