Ma on służyć do makro (wraz z aparatem

I cena ma być jakaś do przyjęcia.
Proszę o porady i pomoc.
Pzdr.
Będzie to Lumix fz 100 później może jakieś lustro.Krzysztof S. pisze:Grzegorzu a do jakiego aparatu?
Kurcze źle się wyraziłem ma być do dwóch typów aparatów.Dark pisze:To chyba zainwestuj na razie w tani, lekki statyw, bo myślałem, że to ma być do lustra.
Pozostałą kasę zostaw na późniejszy zakup nowego aparatu
Nie używałem, ale widziałem w akcji właśnie przy makro. Obsługujesz prawą ręką. Pozwala na szybkie obracanie, pochylanie aparatu, co przy 3D jest mordęgą.Jacek Kalisiak pisze:Może ktoś używa takiej głowicy typu joystickKtórą ręką to się obsługuje? A spust? Trzeba podotykać!
Monopod to taki ze zwalniaczem blokady w rączce do szybkiej zmiany wysokości.
Ciekawe, muszę mieć to na uwadze. Choć w przypadku głowicy 3D mam ten sam problem i nie mogę jej wychylać maksymalnie na prawą stronę. W tym wypadku sprawdzałaby się pistoletowa, bo nie ma żadnych wystających części, ale nie wiem czy zaufać takiej głowicy przy dużym ciężarze sprzętu.panczo pisze:Ja używam głowicy z rączką 322RC2. Podstawową wada tej głowicy jest problem z przechyleniem aparatu w prawą stronę ponieważ rączkę nie da się przechylić w prawą stronę. Niestety straciłem przez to wiele ujęć. Z tego co widziałem nowszy model 324RC2 ma tą sama wadę. Jakoś się do tego przyzwyczaiłem ale nie uważam, że to najlepsze rozwiązanie.