Czy hipermetamorfoza występuje u ryjkowcowatych??
-
elza
Czy hipermetamorfoza występuje u ryjkowcowatych??
Czy hipermetamorfoza występuje u ryjkowcowatych?? Wiem tylko, ze to zjawisko występuje u majkowatych. Prosze o pomoc:)
- Tomasz Mokrzycki
-
L. Borowiec
- Been thanked: 6 times
Hipermetamorfoza występuje u większej liczby rodzin Coleoptera, nie tylko u majkowatych. Klasycznym przykładem w podręcznikach jest Micromalthidae, ale jest znana także u Bruchidae i niektórych Elateroidea (Eucnemidae).
Polecam artykuł naszej byłej doktorantki:
Stojczew A. 2000. Hipermetamorfoza w świecie owadów. Przegląd Zoologiczny, XLIV, 3-4: 145-164.
Polecam artykuł naszej byłej doktorantki:
Stojczew A. 2000. Hipermetamorfoza w świecie owadów. Przegląd Zoologiczny, XLIV, 3-4: 145-164.
- Jacek Kalisiak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 5 times
- Marek Przewoźny
- Kontakt:
- Jacek Kalisiak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 5 times
elza bez przesady
Pytałem o pdf-a, bo akurat po ten artykuł do biblioteki specjalnie nie pojadę, a chętnie bym go przeczytał. Wysyłanie artykułów w pdf-ach jest czymś jak najbardziej normalnym, ale może akurat nikt go nie ma pod ręką lub nie ma czasu. Natomiast skoro tobie jest potrzebny, to na 100% znajdziesz go w bibliotece
Pytałem o pdf-a, bo akurat po ten artykuł do biblioteki specjalnie nie pojadę, a chętnie bym go przeczytał. Wysyłanie artykułów w pdf-ach jest czymś jak najbardziej normalnym, ale może akurat nikt go nie ma pod ręką lub nie ma czasu. Natomiast skoro tobie jest potrzebny, to na 100% znajdziesz go w bibliotece