PS. Mapka adresowa byłaby dobrym narzedziem do odwiedzania użytkowników i sprawdzania np. czy posiadają niepylaki
Dobre
No rzeczywiście byłoby dużo lepiej (łatwiej, sprawniej i nie było by strachu o to, że ktoś zedytuje nie swoje dane, no i wyświetlała by się bezpośrednio) jakby mapka była połączona z forum i edytowanie dostępne po zalogowaniu.
Jeśli chodzi o tą mapkę co jest teraz to po prostu stworzyłem prywatna mapkę i mogę kliknąć tam opcję "udostępnij" i wysłać zaproszenia na maile chętnych i w tedy oni też mogą ją edytować ją. Edycja polega na tym, że klika się na opcje "edytuj" po lewej stronie od mapy, dodaje lokalizację/trasę, dodajemy tytuł i opcjonalnie opis, klikamy "zapisz" (tam gdzie wcześniej było "edytuj") i "gotowe". Tak więc nie ma potrzeby logowania dodatkowego czy zakładania konta na google.
Piszczałka- myślałem raczej o miejscu zamieszkania, ale jakby był popyt na inne lokalizacje- to można zrobić zawsze dodatkową mapkę. Można nie tylko lokalizacje dodawać, ale też trasy! czyli w praktyce także jakieś obszary zaznaczać np., więc jest sporo fajnych możliwości wykorzystania tego.
Ostatnio zmieniony czwartek, 18 listopada 2010, 15:38 przez
Tomasz G., łącznie zmieniany 1 raz.