Żegluje w moim ogrodzie
Żegluje w moim ogrodzie
Czy to, co znalazłam należy do rodziny żeglarkowatych?
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2010:01:10 20:33:45Image taken on:niedziela, 10 stycznia 2010, 19:33Focus length:6.2 mmShutter speed:1/50 SecF-number:f/2.8ISO speed rating:800Camera-model:FinePix S6500fd
Re: Żegluje w moim ogrodzie

Na pewno bagiennicowate? Przecież nie ma wcięcia na krawędzi skrzydła.
Pozdrawiam

- Aneta
- UTM: CC88
- Podziękował(-a): 1 time
- Podziękowano: 32 times
A masz jakiś klucz, w którym jest napisane coś o tym wcięciu?sue0 pisze:Na pewno bagiennicowate? Przecież nie ma wcięcia na krawędzi skrzydła.
Ojej! przepraszam- przeczytałam bardziej wnikliwie źródło i okazuje się, że wcięcie dotyczyło Glyphotaelius'a pellucidus'a. Jeszcze raz przepraszam za zamieszanie..
Zainteresowała mnie informacja o pokarmie bagiennicowatych: "Larwy- martwa materia organiczna , roślinożerne, drapieżne; osobniki dorosłe nie pobierają pokarmu". Jak długo mogą więc żyć? Co dostarcza im energii niezbędnej do przeprowadzania procesów życiowych?
Zainteresowała mnie informacja o pokarmie bagiennicowatych: "Larwy- martwa materia organiczna , roślinożerne, drapieżne; osobniki dorosłe nie pobierają pokarmu". Jak długo mogą więc żyć? Co dostarcza im energii niezbędnej do przeprowadzania procesów życiowych?