http://gizmodo.pl/gadgets/6939/hordy_ow ... apete.html
A od kiedy to sprzęt robi zdjęcia?!Filip Siedlecki pisze:Kwestia sprzętu, a na zachodzie mają na pewno lepszy niż Polacy. Może nie kwestia dostępności sprzętu ale jego ceny.
Mówisz i maszFilip Siedlecki pisze:Ech to twoje poczucie humoru. Dam ci cyfrówkę za dwie stówy i zrób takie makro.
Mnie nie bawi kiedy nie masz pojęcia o czym piszesz. Resztę z cenami swoich aparatów dodali Koledzy.Filip Siedlecki pisze:Rozbawiło mnie (...)
Zgadzm się w zupełności, na potrzeby internetu wystarczy tzw. ''głupol", jednak robiącPawełB pisze: Co do sprzętu - cyfrówki pozwalają robić makro prosto i za małe pieniądze - jak np. wiele kompaktów z malutką matrycą. Na potrzeby internetu i małych fotek to w zupełności wystarcza. Ale w miarę wzrostu potrzeb - duże zdjęcia, kadrowanie - wychodzą pewne niedostatki - mało mikrodetali i ich zlewanie się - szumy lub artefakty silnego odszumiania. A to wszystko z upakowania milionów pixeli na matrycy wielkości pół paznokcia.
Kiedyś właściwie tylko lustrzanka pozwalała na makro, dziś to nie jest konieczne.
Dawid, to po prostu "sztampowe studyjne zdjęcia" owadów z lodóweczki albo opryskanych woda z rozpylacza - technicznie poprawne i tyle. Nic się tam nie dzieje. Zmarznięte owady siedzą na kwiatkch, ładnie naświetlone sztuczne tło.Dawid_Masło pisze:Gość rządzi na digarcie (też tam mam swoje zdjęcia ale nie o tematyce entomologicznej:) ) niesamowite ma te zdjęcia... szczena opada...