OK nie chodziło mi o dokładny wiek, ale o to czy wiesz coś o systematyce. Generalnie stosowanie nazw łacińskich powoduje mniej nieporozumień. Np. wątpliwości czy istnieje rząd "pluskwiaki"? Jeżeli interesuje cię fotografia owadów, to rozumiem, że podpisanie zdjęcia nazwą to kwesta ambicjonalna. Ale jeżeli za tym nie stoi wiedza o owadach, to jest to trochę snobizm
Wróćmy do pozostałych zdjęć. Jakie są inne rzędy owadów? Myślę, że stosunkowo łatwo zapoznać się z listą rzędów i cechami dla nich charakterystycznymi. Nie powinnaś mieć kłopotów z przypisaniem tych owadów do rzędów. A dalej mogą być schody. Jeżeli przejrzysz forum to łatwo się zorientujesz, że oznaczenia okazu ze zdjęcia bywa trudne, a w wypadku wielu (większości ?) owadów niemożliwe. Czy więc trzeba na siłę podpisywać zdjęcia nazwami gatunkowymi?
Mam nadzieję, że nie gniewasz się za te uwagi. Tak naprawdę są skierowane do ogółu pytających o oznaczenie. Zdjęcia jest robić dosyć łatwo. Podpisać też. Ale potem powstają galerie pełne zdjęć niepoprawnie podpisanych, wprowadzających w błąd internautów. Taki scenariusz prowadzi do powiększania chaosu informacyjnego w Internecie.
Dzięki za informacje o miejscu i czasie spotkania tych okazów, to się może kiedyś przydać zainteresowanym
Pozdrawiam i życzę wielu udanych zdjęć!