Znaleziona dziś na osice malutka widłogonka, ale nie wiem jaka. Wg lepidoptera.eu najbardziej pasuje Cerura vinula (Linnaeus, 1758). Na następnym krzaczku były jajeczka ( wyglądały jak pączki z dołkiem

Dziękuję i pozdrawiam.
Ala
Być może! Jaja Cerura wyglądają jak ufoAneta pisze:Te jaja to może jakaś Furcula?
Rozbawiłeś mnie tym stwierdzeniem - owszem jajka Cerura erminea (ESPER, 1783) wyglądają jak spodki UFO, jaja Cerura vinula (LINNAEUS, 1758) wyglądają dość podobnie jak te na zdjęciu powyżejJaja Cerura wyglądają jak ufospłaszczony spodek. Hodowałem ze 30 lat temu, nie sądzę, żeby ewolucja tak szybko je zmieniła
![]()
![]()
Popatrz co z człowiekiem zrobiło to 30 latJarosław Bury pisze:Rozbawiłeś mnie tym stwierdzeniem - owszem jaja Cerura erminea (ESPER, 1783) wyglądają jak spodki UFO, jaja Cerura vinula (LINNAEUS, 1758) wyglądają dość podobnie jak te na zdjęciu powyżejJaja Cerura wyglądają jak ufospłaszczony spodek. Hodowałem ze 30 lat temu, nie sądzę, żeby ewolucja tak szybko je zmieniła
![]()
![]()
Hehe, w katolickim kraju takie skojarzenia...Jarosław Bury pisze:Mnie to przypomina raczej... coś innego, może dlatego, że ostatnio nie czytałem Denikena
A co to jej tak sterczy ? Jakieś skojarzeniaJarosław Bury pisze:Piękna gąsieniczka... Hodujesz?