Kropkowany kolorowy.
Kropkowany kolorowy.
Zdjęcie sprzed kilku dni Sądziłem najpierw ze to moszenica, ale okazalo się, ze te wyglądają calkiem odmiennie. I teraz jestem ciekaw, co to, bo chrząszczyk byl bardzo ładny i więcej się nie pojawił. Ostrosci nie ma, ale do id chyba wystarczy.
- Załączniki
- coleo.jpg (36.06 KiB) Przejrzano 1051 razy
-
- Posty: 9
- Rejestracja: czwartek, 2 lipca 2009, 17:51
- Lokalizacja: Poznań
- Jarosław Bury
- Posty: 3567
- Rejestracja: niedziela, 19 lutego 2006, 20:28
- Lokalizacja: Podkarpacie
- Kontakt:
-
- Posty: 9
- Rejestracja: czwartek, 2 lipca 2009, 17:51
- Lokalizacja: Poznań
'Szparag często określany jest jako "złoto piaszczystych gleb", ponieważ ma bardzo niskie wymagania glebowe i może być z powodzeniem uprawiany na glebach V i VI klasy. W Polsce szparagi uprawia się na areale około 1700 ha, co pozwala wyprodukować około 4000 ton tych warzyw. W większości są one eksportowane — około 65% towaru trafia do Niemiec, pozostała część do Holandii, Francji i Belgii. Szansą dla rozwoju uprawy tego warzywa w naszym kraju może być spadek produkcji szparagów w Niemczech. Jednocześnie w ostatnich latach w rejonie Wielkopolski spożycie szparagów wzrosło około 10-krotnie, obserwuje się także wzrost zainteresowania tym warzywem w Warszawie.'
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2500
(;
http://www.ho.haslo.pl/article.php?id=2500
(;