Biegacz z głową Scydmenidae?
- Andrzej Kurzawa
- Kontakt:
Biegacz z głową Scydmenidae?
Co to może być za rodzinka, bo mi pomysłów brakuje? Wszedłem w nowy teren i same niespodzianki. Czy można liczyć na podpowiedź? Głowa wydaje się Scydmaenidae, nogi do tej rodziny nie pasują i przedplecze też bardziej do biegacza podobne.
Ostatnio zmieniony niedziela, 9 maja 2010, 15:07 przez Andrzej Kurzawa, łącznie zmieniany 1 raz.
- Robert Gawroński
Re: Biegacz z głową Scydmenidae?
Poszukaj w Silvanidae, dość charakterystyczny gatunek.Andrzej Kurzawa pisze:Co to może być za rodzinka, bo mi pomysłów brakuje? Wszedłem w nowy teren i same niespodzianki. Czy można liczyć na podpowiedź?
R.
- Andrzej Kurzawa
- Kontakt:
Dzięki bardzo, wyszedł mi z tego Psammoecus triguttatus.
Edit po kilku minutach [AK]:
Dzięki bardzo, wyszedł mi z tego Psammoecus bipunctatus.
Edit po kilku minutach [AK]:
Dzięki bardzo, wyszedł mi z tego Psammoecus bipunctatus.
Ostatnio zmieniony niedziela, 9 maja 2010, 23:14 przez Andrzej Kurzawa, łącznie zmieniany 2 razy.
- Robert Gawroński
Re: Biegacz z głową Scydmenidae?
Nazwa rodzajowa dobra, lecz gatunek inny: Psammoecus bipunctatusAndrzej Kurzawa pisze:Co to może być za rodzinka, bo mi pomysłów brakuje? Wszedłem w nowy teren i same niespodzianki. Czy można liczyć na podpowiedź? Głowa wydaje się Scydmaenidae, nogi do tej rodziny nie pasują i przedplecze też bardziej do biegacza podobne.
- Andrzej Kurzawa
- Kontakt:
-
Nie poprawiaj, Andrzej, w ten sposób, bo robisz durnia z człowieka, który ci pomógł. Temat zostanie na całe lata, a twoja poprawka spowodowała, że post Roberta stał się bez sensu dla każdego, kto później to przeczyta. Równie dobrze od razu mogłeś cały pierwszy post poprawić na "Znalazłem Psammoecus bipunctatus".
Paweł
Paweł
- Andrzej Kurzawa
- Kontakt:
Ja poprawiłem nie po poście tylko jeszcze jak nie było odpowiedzi, prawie w tym samym czasie, tylko o sekundy wcześniej. Dlatego sprostowałem, że byłem szybszy. Gdybym przeprawił po napisaniu odpowiedzi, byłby komentarz "edytowano dnia ...." czy coś w tym stylu.
Nie jest moim celem robienie zamieszania. Pozdrawiam.
Nie jest moim celem robienie zamieszania. Pozdrawiam.
Ostatnio zmieniony niedziela, 9 maja 2010, 19:48 przez Andrzej Kurzawa, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Andrzej Kurzawa
- Kontakt: