czy ktos moze rozpoznaje takiego robaczka?
zdjecie zrobione zaraz po zlapaniu, jak ugryzło. Bolesnie gyzie, moja mama ma uczulenie i wychodza duze bomble, bardzo swędzące, występuje pokrzywka, ja mam mniej dotkliwe następstwa. Nie ma znaczenia pora dnia, nagle czuje, jak cos gryzie. W nocy np. chodzilo mi po nodze i poczulam, jak kąsnęło 2 razy. Jak zapalilam swiatlo, to znalazlam taką mrówke? maleńka, ok 3mm, jakby skulona. Mama rowniez takie cos zlapala, jak ja gryzlo po ręce w ciągu dnia. i w pokojach, i w kuchni, nawet w lazience (np pod prysznicem) nagle znajduje sie to na ciele i gryzie.
to są naprawde małe stworzenia, nie więcej, niż 3 mm.
pomocy!
co to za robak?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
numulit
- Rafał SZCZECIN
- Specjalność: Ogólnie, poznawczo, żukowate, kózkowate
- profil zainteresowan: karate oraz gitara klasyczna
- Been thanked: 3 times
-
numulit
Re: co to za robak?
no też tak podejrzewałam, ale kiedyś, z 15 lat temu mielismy i nic nas nie gryzlo, a teraz jest masakra. Te mrowki sa lekko czerwone/żółte... jakies wsciekle
jak to paskudztwo zwalczyc?
-