prośba o oznaczenie

ODPOWIEDZ
brakkonta

prośba o oznaczenie

Post autor: brakkonta »

Któryś raz usiłuję wetknąć tę wiadomość. Może teraz się uda. Otóż proszę o oznaczenie tegoż Ukraińsa. Czy to jest pedestre ??

[ Dodano: 02-09-07, 19:49 ]
zdaję sobie sprawę z kaszaniastości tego zdjęcia , ale tak po prawdzie to nie wiem jakie powinno mieć parametry takie zdjęcie (wielkości, rozdzielczości). Tu też przy okazji prosiłbym o oświecenie i instrukcje
Załączniki
D.pedestre ???
D.pedestre ???
Przejrzano 1935 razy
Original image recording time:
2007:09:02 16:58:55
Image taken on:
02 września 2007, 14:58 - ndz
Focus length:
68 mm
Shutter speed:
1/200 Sec
F-number:
f/14
ISO speed rating:
400
Camera-model:
Canon EOS 400D DIGITAL
Shadow(PL)

Post autor: Shadow(PL) »

No bardzo przypomina pedestre, a zasięg jego również ociera się o Ukrainę więc wg mnie dobrze oznaczyłeś.
brakkonta

"Cieniowi" dziękuję za obluk robala.......ale...."bardzo przypomina" a więc tak nie do końca Shadow jest pewny. Takoż i ponawiam prośbę, co by jeszcze Ktoś z Fachmanów popatrzył i pomógł w oznaczeniu.
Ponawiam również prośbę o krótką instrukcję co do zamieszczania zdjęć (aby więcej mi taka kicha nie wyszła, jak przy okazji tegoż Dorcadiona :oops: )
Przemek Zięba

Post autor: Przemek Zięba »

Fachmanem od Dorcadioni jest ZETES czyli Szczepan Ziarko
ale to D.pedestre, chyba ze Szczepan uzna inaczej :mrgreen:
brakkonta

danke za szybki antwort :D
Awatar użytkownika
Roman Królik

Post autor: Roman Królik »

Zdjęcie trochę kiepskawe ale wg mnie to Dorcadion cinerarium - samiec

[ Dodano: 03-09-2007, 20:00 ]
J.M. pisze:Ponawiam również prośbę o krótką instrukcję co do zamieszczania zdjęć (aby więcej mi taka kicha nie wyszła, jak przy okazji tegoż Dorcadiona :oops: )
Najpierw trzeba zacząć od zrobienia ostrego zdjęcia.:P
Następnie zdjęcie obrobić, by nadawało się do publikacji na stronie WWW.
Krótki kurs np. tu:
http://www.stopa.cso.pl/index.php?st=technika/kurs
Następnie umieścić je na stronie/forum zgodnie z instrukcję danego forum (zwrócić uwagę na format, wymiary i dopuszczalną wielkość).
Awatar użytkownika
Szczepan Ziarko
Been thanked: 1 time
Kontakt:

Nic na siłę. Poczekajmy na dobre zdjecie.

Post autor: Szczepan Ziarko »

Roman Królik pisze:Zdjęcie trochę kiepskawe ale wg mnie to Dorcadion cinerarium - samiec
Moze tak Romlu być. Osobiscie nie chce sie wypowiadać, bo zdjecie Jacka jest na tyle nie nadające się do oznaczenia, że aż kuriozalne. Wystarczyłaby lepsza fotografia przedplecza. No i miejsce wystepowania. Ukraina jest wielka.
Szczepan
brakkonta

Dzięki
Tak patrząc po internecie, to i faktycznie wygląda jak cinerarium. Ukraina wielka - wieeeem, i piękna..... - takoż i chodzi w tym przypadku o Krym.
A zdjęcie postaram się poprawić wg. wskazówek od Romana Królika, za które dziękuje. Wrócę ze szkoły i popróbuję.
Mazep

[ Dodano: 04-09-07, 16:13 ]
Nie wiem. Cholera mnie strzeliła. :twisted: Aparat mam dobry, Raynox i pierścienie pośrednie też, to i jakiej cholery mi to nie wychodzi - ni ciula nie wiem. Ręce się telepią :oops: , ostrości ni ....nie mogę złapać. Aaaaaaa, krew mnie zalała.
W każdym razie wstawiam to, co udało mi się wyrzygać, bo o spłodzeniu to nie ma co mówic.
Ukraina - Krym

[ Dodano: 04-09-07, 16:15 ]
no i zdjęć nie dodałem

[ Dodano: 04-09-07, 16:18 ]
jakiej cholery - w podglądzie są zdjęcia zaś na stronę się nie wklejają ?????
Jeszcze raz spróbuję.

[ Dodano: 04-09-07, 16:21 ]
w dupie mam dorcadiony - zdjęcia nie dołączają się pomimo wielokrotnych prób. W "podglądzie są a na właściwym miejscu ich nie ma..... nic mi dzisiaj nie wychodzi. Sram na to - przyjmuję że jest to cinerarium :evil: :twisted:
ODPOWIEDZ