Ala
Cydia pomonella
- Almandyn
- Been thanked: 1 time
Cydia pomonella
Wczoraj ,nieoczekiwanie, w mojej kuchni pojawiła się ta ślicznotka. Na początku zastanawiałam się skąd się tam znalazła ale po przeanalizowaniu czym się żywi gąsienica zagadka okazała się bardzo prosta. Jesienią dostałam w prezencie od znajomych wielką torbę jabłek z ich działki. Stały one w tej torbie może tydzień zanim zdecydowałam co z nimi zrobić i pewnie wtedy gąsienica gdzieś się ukryła. A że kuchnia to miejsce ciepłe to wylągł mi się motylek właśnie teraz. Tej Cydii nie obserwowałam jeszcze w naturze i chciałabym zgłosić rekord na stronie Krzysztofa ale czy to wypada? A jeżeli tak to co mam zgłosić: gąsienicę ( datę kiedy przybyła do mego mieszkania ) czy motyla ( datę kiedy go znalazłam ). Z góry dziękuję
Ala
Ala
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2013:01:05 08:45:37Image taken on:05 stycznia 2013, 07:45 - sobFocus length:60 mmShutter speed:1/200 SecF-number:f/14ISO speed rating:400Camera-model:Canon EOS 1000D
-
Peter Senn
Re: Cydia pomonella
Ależ czemu nie miałoby wypadać? Oczywiście zgłosić jako imago, bo takie widziałaś, sfotografowałaś. Wypadałoby jednak dopisać krótką uwagę wyjaśniającą nietypową datę znaleziska.