dziś rano wyłowiłam tego Pana z basenu i przyznam, że zajęło mi to sporo czasu- dawno nie widziałam tak żywotnego i sprytnego owada. Doskonale pływa i nurkuje, a po wyłowieniu próbował odlecieć. Zdjęcia są fatalne, robione telefonem w dodatku przez słoik. Mam jednak nadzieję, że komuś uda się go rozpoznać. Z góry dziękuję
Chrząszcz z basenu
-
auliss
Chrząszcz z basenu
Witam serdecznie,
dziś rano wyłowiłam tego Pana z basenu i przyznam, że zajęło mi to sporo czasu- dawno nie widziałam tak żywotnego i sprytnego owada. Doskonale pływa i nurkuje, a po wyłowieniu próbował odlecieć. Zdjęcia są fatalne, robione telefonem w dodatku przez słoik. Mam jednak nadzieję, że komuś uda się go rozpoznać. Z góry dziękuję
- Chiffchaff
- Been thanked: 1 time
-
auliss
Re: Chrząszcz z basenu
Ślicznie dziękuję za odpowiedź. Sprawdziłam i faktycznie żaden z niego chrząszcz
. Szczerze to wątpiłam, że na tych zdjęciach uda się coś dostrzec, a jednak. Porównałam z żywym okazem i najprawdopodobniej jest to Notonecta glauca.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
- Załączniki
-
- notonecta glauca.jpg (12.45 KiB) Przejrzano 995 razy
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- Has thanked: 2 times
Re: Chrząszcz z basenu
A skąd pewność że żywy okaz to było właśnie toauliss pisze:. Porównałam z żywym okazem i najprawdopodobniej jest to Notonecta glauca.
Pozostałbym na Notonects sp.