Pomocy!!!

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
ODPOWIEDZ
Kaska***

Pomocy!!!

Post autor: Kaska*** »

Okazalo sie , ze w moim miejscu pracy sa pluskwy! Pracuje noca jako opiekunka w prywatnym domu w Londynie. Mam 3 godzinna przerwe w czasie ktorej moge spac, no i wlasnie wtedy cos mnie gryzie. Myslalam na poczatku ze to alergiaa, ale kolezanki maja ten sam problem, a dzis w nocy niestety znalazlam tam pluskwe !!! Tragedia! Ukaszenia sa bolesne i dlugo sie goja, a poza tym boje sie ze przyniose to paskudztwo do domu... Co mam zrobic,z eby tego uniknac? Czy pluskwa moze zostawic jaja na ubraniu? I czy jest jakis skuteczny spray, zeby np nie weszly mi do torebki? I jak zabezpieczyc sie przed ugryzieniami? sorry za te pytania, ale nie mam pojecia na ten temat, a poza tym panicznie boje sie owadow... Z gory dzieki za pomoc!
Z.Lambert

Re: Pomocy!!!

Post autor: Z.Lambert »

Droga pani pluskw mogą złożyć jajeczka w ubraniu ale po dłuższym czasie pobytu na nim. A skuteczym środkiem na nie jest środek chemiczny GETOX. Na początku nalezy znależć gniazdo wylęgu robactwa.Najczęściej jest to połaczenie drewna i materiału. . A więc zamieszkują np. materace łóżek, pod tapetami , wszędzie , a kiedy czują ciepło człowieka np. w nocy kiedy śpi na tymże materacu to go gryzą. Gniazdo należy nim spryskać.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Domowe robaczki.”