Można zrobić sobie domek. Ten wstężyk Capaea sp. (chyba C.nemoralis - wstężyk gajowy) schował się w wylince Aeshna cyanea.
Zdjęcia zrobiłam 17 lipca 2009 r. nad oczkiem wodnym na naszej działce rekreacyjnej w pow. Mińsk Mazowiecki.
Ciekawa jestem Waszych zdjęć pasujących do tematu.
Co można zrobić z wylinki ważki?
- Ewa Miłaczewska
- Kontakt:
- Piotr M.
- Specjalność: Odonata_Ephemeroptera
Fantastyczne zdjęcia
Co może mieszkać... Przede wszystkim pająki . Ja mam niezły armagiedon jeśli chodzi o tą kwestie- W pudełkach na wylinki... niekiedy otwieram pudełko a tu pajęczyny - przez które przy mocniejszym pociągnięciu odrywają się kończyny wylinek, głowy , itp....
Najgorzej jeśli nazbieramy sobie wylinek i trzymamy je wszystkie w jednym pudełku /słoiku itp... w tedy znowu jest Armagiedon ,bo pająki które zebraliśmy razem z wylinkami robią sobie sieci i wszystkie wylinki się splątują posklejane pajęczyną.
Co może mieszkać... Przede wszystkim pająki . Ja mam niezły armagiedon jeśli chodzi o tą kwestie- W pudełkach na wylinki... niekiedy otwieram pudełko a tu pajęczyny - przez które przy mocniejszym pociągnięciu odrywają się kończyny wylinek, głowy , itp....
Najgorzej jeśli nazbieramy sobie wylinek i trzymamy je wszystkie w jednym pudełku /słoiku itp... w tedy znowu jest Armagiedon ,bo pająki które zebraliśmy razem z wylinkami robią sobie sieci i wszystkie wylinki się splątują posklejane pajęczyną.
- Ewa Miłaczewska
- Kontakt:
- Brachytron
- Specjalność: Acu, Odo
- profil zainteresowan: Jacek Wendzonka
- Kontakt:
-