co to za owad ???
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
BL4DY
co to za owad ???
Proszę o pomoc w ustaleniu tożsamości owada, widoczne są na ścianach i suficie. Nie boją się i łatwo je złapać. Od pewnego czasu pojawiają się nawet 3 osobniki dziennie, zazwyczaj jak jest ciemno i świeci tylko lampka wtedy pojawiają się przy źródle światła. Na pierwszy rzut oka wyglądają jak mole spożywcze a nimi chyba nie są bo widoczny brak czułek. Z góry dziękuje za pomoc 
Ostatnio zmieniony 23 listopada 2009, 22:03 - pn przez BL4DY, łącznie zmieniany 3 razy.
- Kamil Mazur
- Specjalność: Psychidae
- Kontakt:
- mwkozlowski
- Dominika+Jurek Radwańscy
- Specjalność: Collembola
- Has thanked: 6 times
- Been thanked: 8 times
-
Agiatis
Witam
Świetne forum, poprzez te zdjęcia dowiedziałam się "co u mnie w pokoju lata" 
I kompletnie nie znam się na owadach, więc jeśli ktoś mógłby powiedzieć czy te całe pluskwiaki równoskrzydłe są jakieś eeee.. groźne?
Poza tym, że pół godziny temu jeden wleciał mi za kołnierz i przestraszył totalnie
a teraz mam jakiś tik nerwowy i cokolwiek mnie zaswędzi - myślę że to kolejny z nich 
I jeszcze jedno pytanie mam czy może być tak że jesienią i zimą jakoś bardziej wlatują do domów, bo tak zauważyłam przynajmniej pojawienie się ich właśnie w tych okresach.
I kompletnie nie znam się na owadach, więc jeśli ktoś mógłby powiedzieć czy te całe pluskwiaki równoskrzydłe są jakieś eeee.. groźne?
I jeszcze jedno pytanie mam czy może być tak że jesienią i zimą jakoś bardziej wlatują do domów, bo tak zauważyłam przynajmniej pojawienie się ich właśnie w tych okresach.
- krzem
- Has thanked: 2 times
- Been thanked: 1 time
pod warunkiem, że nie wrzucisz zdjęć kiepskiej jakości, nie przegniesz z ortografią lub nie określisz owada obelżywie, mianem "robaka"Agiatis pisze:Świetne forum
eeee... nieeeeAgiatis pisze:czy te całe pluskwiaki równoskrzydłe są jakieś eeee.. groźne?
chyba ze np mszyce dla roślin...
samo przyszło, samo minie jak zły senAgiatis pisze:a teraz mam jakiś tik nerwowy i cokolwiek mnie zaswędzi - myślę że to kolejny z nich
a czy np w poprzednich latach też czyniłas takie obserwacje? np w czasie mrozów?Agiatis pisze:czy może być tak że jesienią i zimą jakoś bardziej wlatują do domów
-
Agiatis
Ja staram się ich nie obserwowaćkrzem pisze:a czy np w poprzednich latach też czyniłas takie obserwacje? np w czasie mrozów?Agiatis pisze:czy może być tak że jesienią i zimą jakoś bardziej wlatują do domów
Bardzo dziękuję za odpowiedź na moje pytania
o.. ja takie owady lubię

..i wybaczcie mi brak jakiejkolwiek wiedzy na temat panujący na tym forum.