Na wstępie muszę powiedzieć, że entomologia nie jest moją pasją, a na lekcjach biologii najczęściej przysypiałem. Przed robalami wszelakimi zwykle uciekam lub je z zimną krwią morduję. ;] Proszę jednak o identyfikację poniższego stwora. Niestety nie jestem w posiadaniu aparatu, który by umożliwiał wykonanie jakiejś sensownej fotki, dlatego... namalowałem mniej więcej jak wygląda ów niepożądany jegomość.
Któregoś dnia, znalazłem u siebie w szklance z herbatą potopioną gromadę owadów. Kolejnego dnia sytuacja powtórzyła się. Tym razem postanowiłem przetrząsnąć regały z książkami, szpargałami itp. Znalazłem ich jeszcze trochę, głównie właśnie w książkach...
Kreatury posiadają po dwie sztuki długich na pół ciała (odwłoku?) czułki (przypominają łańcuch od roweru - jak gdyby segmenty...
Zdaję sobie sprawę z tego, że marny to opis, podobnie jak i moje "malunki". Jeśli ktoś ma jakikolwiek pomysł na gatunek itp. niechaj pisze. Będę rad za jakiejkolwiek spostrzeżenia. Chce poznać swojego wroga by wiedzieć jak z nim walczyć.
Nie wiem czy niniejsze forum jest odpowiednim na tego rodzaju pytania. Podobnie jak dział. Jeśli się pomyliłem przepraszam.