Dziś 21.00 Animal Planet - robale
-
jon
Dziś 21.00 Animal Planet - robale
no
Ostatnio zmieniony 18 sierpnia 2009, 18:46 - wt przez jon, łącznie zmieniany 1 raz.
-
Gucio
Przedziwny świat owadów
Animal Planet
język: polski
godzina: 21:00
Czwartek, 13 sierpnia 2009
czas trwania: 60 min
kategoria:
Ruud Kleinpaste jest nie tylko cenionym owadoznawcą, ale także naukowcem, nauczycielem, pisarzem, muzykiem i prezenterem telewizyjnym. Podczas niezwykłej wyprawy do różnych zakątków kuli ziemskiej ekscentryczny entomolog zdradza sekrety królestwa owadów. W Australii przygląda się pająkowi, ptasznikowi australijskiemu, na Hawajach odkrywa zwyczaje mięsożernej gąsienicy, na Madagaskarze ukazuje życie karaluchów, które potrafią syczeć.
Animal Planet
język: polski
godzina: 21:00
Czwartek, 13 sierpnia 2009
czas trwania: 60 min
kategoria:
Ruud Kleinpaste jest nie tylko cenionym owadoznawcą, ale także naukowcem, nauczycielem, pisarzem, muzykiem i prezenterem telewizyjnym. Podczas niezwykłej wyprawy do różnych zakątków kuli ziemskiej ekscentryczny entomolog zdradza sekrety królestwa owadów. W Australii przygląda się pająkowi, ptasznikowi australijskiemu, na Hawajach odkrywa zwyczaje mięsożernej gąsienicy, na Madagaskarze ukazuje życie karaluchów, które potrafią syczeć.
- Robert M.
- Kontakt:
- Michał Brzeski
- Specjalność: Cerambycidae
- Been thanked: 2 times
Animal Planet, filmy z cyklu: Przedziwny świat owadów:
14 sierpnia 2009, godz. 4:00 - Wyspa wielkich robali
15 sierpnia 2009, godz. 21:00 - Współlokatorzy
16 sierpnia 2009, godz. 5:00 - Współlokatorzy
16 sierpnia 2009, godz. 6:00 - Nieznane oblicza Amazonki
16 sierpnia 2009, godz. 18:00 - Nieznane oblicza Amazonki
17 sierpnia 2009, godz. 2:00 - Nieznane oblicza Amazonki
20 sierpnia 2009, godz. 21:00 - Australijscy napastnicy
21 sierpnia 2009, godz. 4:00 - Australijscy napastnicy
chyba dobrze sprawdziłem
miłego oglądania
Pozdrawiam
14 sierpnia 2009, godz. 4:00 - Wyspa wielkich robali
15 sierpnia 2009, godz. 21:00 - Współlokatorzy
16 sierpnia 2009, godz. 5:00 - Współlokatorzy
16 sierpnia 2009, godz. 6:00 - Nieznane oblicza Amazonki
16 sierpnia 2009, godz. 18:00 - Nieznane oblicza Amazonki
17 sierpnia 2009, godz. 2:00 - Nieznane oblicza Amazonki
20 sierpnia 2009, godz. 21:00 - Australijscy napastnicy
21 sierpnia 2009, godz. 4:00 - Australijscy napastnicy
chyba dobrze sprawdziłem
Pozdrawiam
- red45
- UTM: CC83
- profil zainteresowan: Fotografia przyrody astronomia samoloty
- Kontakt:
-
Ania Mądra
- Kontakt:
- red45
- Kontakt:
-
jon
- red45
- Kontakt:
Wypraszam sobie tę 'babę' - jeśli już, to stary dziad 
Film jest fajny, aczkolwiek ma wady. Po pierwsze - to fatalne tłumaczenie - można się do niego zdystansować, ale wiele osób nie mających bliższych kontaktów z przyrodą utrwali sobie zasłyszane idiotyzmy. Po drugie - osobiście nie przepadam za takim nadmiernym entuzjazmem u prowadzącego. Wychowałem się na filmach Davida Attenborough i 'Sondzie' Kurka i Kamińskiego i oni są dla mnie niedościgłym wzorem. Wiem - film adresowany jest do młodszej widowni, a dzieci teraz szybko się nudzą
Po trzecie wreszcie - strasznie wkurza mnie montaż
Teraz jest taka moda, szczególnie na kanałach z rodziny Discovery - robienie ze wszystkiego niby-matrixa. Takie ostre cięcia, chybotanie kamerą, najazd na owada, pseudoroentgen zielony, a w tle jakieś komputerowe piski, 3D zoom and pannig, etc. Szkoda, że nie ma bullet-time na prowadzącym latającym między drzewami
Dobra, tyle wynurzeń starego dziada, po powrocie do domu wrzucę sobie po raz n-ty Life in the Undergrowth dla odprężenia
Film jest fajny, aczkolwiek ma wady. Po pierwsze - to fatalne tłumaczenie - można się do niego zdystansować, ale wiele osób nie mających bliższych kontaktów z przyrodą utrwali sobie zasłyszane idiotyzmy. Po drugie - osobiście nie przepadam za takim nadmiernym entuzjazmem u prowadzącego. Wychowałem się na filmach Davida Attenborough i 'Sondzie' Kurka i Kamińskiego i oni są dla mnie niedościgłym wzorem. Wiem - film adresowany jest do młodszej widowni, a dzieci teraz szybko się nudzą
Dobra, tyle wynurzeń starego dziada, po powrocie do domu wrzucę sobie po raz n-ty Life in the Undergrowth dla odprężenia
-
jon
Fakt. Masz rację. Ja również wolę spokojnego lektora powiedzmy Czubównę i bez tego show w stylu amerykańskim. Autorzy najprawdopodobniej stawiają na chęć zaimponowania młodzieży tym stylem. Młodzieży wychowanej na TV. od razu przychodzi mi na myśl program "E", gdzie ujęcia są dosłownie sekundowe i po chwili mam taki oczaopląs, że przełączam ten kanał. Osobiście też tego nie lubię, ale mi chodziło o to, że nie było wśród tych uwag żadnych uwag pozytywnych. A dla mnie pozytywne jest to, że widzę żywe osławione i ginące motyle z rodzaju ornithoptera wiele ciekawych chrząszczy w naturalnym środowisku. Kto wie czy tylko w tym filmie nie będziemy mieli okazji ich zobaczyć ten jeden jedyny raz?
A za starą babę przepraszam, aczkolwiek to nic innego jak tylko niezadowolona kobieta w starszym wieku.
A za starą babę przepraszam, aczkolwiek to nic innego jak tylko niezadowolona kobieta w starszym wieku.
- Łukasz Buglowski
- UTM: CA49
- Poprzedni(e) login(y): luczek95
- Kontakt:
co większe atlas , czy królowa aleksandra ?(było w jednym odc.)
Ostatnio zmieniony 24 sierpnia 2009, 14:57 - pn przez Łukasz Buglowski, łącznie zmieniany 1 raz.
- Łukasz Buglowski
- UTM: CA49
- Poprzedni(e) login(y): luczek95
- Kontakt: