Co to moze być?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
Katarzyna
Co to moze być?
Witam, mam duży problem związany z obecnością dziwnych owadów w domu. Dwa lata temu wprowadziłam się do wyremontowanego mieszkania. Było zmieniane dosłownie wszystko. Po przeprowadzce pojawiły się owady, które jak się po czasie okazało żyją w drewnie. One nie były uciążliwe, nie kąsały i po jakimś czasie zniknęły. Później w okresie wiosenno-letnim ( rok temu ) pojawiły się małe owady, całe pokryte włoskami, ale i one były krótko. Natomiast od marca w domu zalęgło się coś co, niestety zaczęło nam dokuczać, bo gryzie. Ugryzienia pojawiały się po nocy i od momentu ugryzienia do momentu wystąpienia objawów mijało około 24 godzin. Na skórze pojawia się olbrzymi rumień, widoczne jest miejsce wkłucia, występuje duży świąd. Bardzo trudno się goi i pozostają ślady na skórze przez okres kilku tygodni. Myślałam, że to pająki. Ataki wroga następowały średnio co 3-4 dni, ale za każdym razem nie udało mi się zobaczyć intruza.W mieszkaniu o różnych porach dnia na ścianach znajdowałam owady. Wyglądają nawet przyjaźnie bo są miniaturą liścia, są płaskie, bez skrzydeł mają 3 lub 4 pary odnóży, trudno je zgnieść, raczej wolne, największy jakiego widziałam miał około 8 mm długości. Nastąpił okres przerwy w kąsaniu, aż do wczoraj. Na pościeli znalazłam martwego owada ( takiego, jak te, które wcześniej były na ścianach). Mam 3 duże ugryzienia i masę małych na nogach. Co to może być? Proszę o pomoc.Katarzyna
- Robert M.
- Kontakt:
-
Katarzyna
Witam,
zrobiłam zdjęcia robali które jak podejrzewam nas podgryzają.
Znajomi podejrzewają, że jest to pluskwa. Nie do końca wygląd robala mi odpowiada ze zdjęciami jakie widzie w sieci i na forum.
Proszę o pomoc w jednoznacznej identyfikacji intruza i o ile to możliwe na przepis totalnej eksterminacji!

zrobiłam zdjęcia robali które jak podejrzewam nas podgryzają.
Znajomi podejrzewają, że jest to pluskwa. Nie do końca wygląd robala mi odpowiada ze zdjęciami jakie widzie w sieci i na forum.
Proszę o pomoc w jednoznacznej identyfikacji intruza i o ile to możliwe na przepis totalnej eksterminacji!
- Załączniki
-
- robal3.jpg (51.65 KiB) Przejrzano 3849 razy
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:0000:00:00 00:00:00Image taken on:29 listopada 1999, 23:00 - pnFocus length:6.8 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/11ISO speed rating:100Camera-model:C4100Z,C4000Z -
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:0000:00:00 00:00:00Image taken on:29 listopada 1999, 23:00 - pnFocus length:6.8 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/11ISO speed rating:100Camera-model:C4100Z,C4000Z
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:0000:00:00 00:00:00Image taken on:29 listopada 1999, 23:00 - pnFocus length:6.8 mmShutter speed:1/30 SecF-number:f/11ISO speed rating:100Camera-model:C4100Z,C4000Z