Wrocław

Ciekawostki, różności, inne sprawy.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
uszaty

Wrocław

Post autor: uszaty »

Wróciłem ,wczoraj z 3 dniowego szkolenia we Wrocławiu.Mieszkałem,w hotelu (na zdjęciu).We wtorek zwialiśmy z zajęć ,zwiedzać miasto.Wrocław jest przepiękny.
Ale nie o tym miałem pisać.

Przed wyjazdem długo zastanawiałem się ,czy nie wziąć czerpaka.Nie wziąłem ,teraz bardzo żałuję.W poniedziałek 18-05-2009 odbyłem wycieczkę entomologiczną do parku i na łąki za hotelem.Postanowiłem ,poszukać jakiś ryjów.Na upatrzonego znalazłem min. ,Rhinusa bipustulata na trędowniku -Scrophularia. Ten ryj będzie wymagał potwierdzenia oznaczenia prze szanownego kolegę Curculio. :grin: jeśli można oczywiście.

Jeśli ,ktoś z szanownych kolegów forumowiczów wybierałby się do Pawłowic na jakieś szkolenie -polecam zabranie czerpaka.Teren fajny.

Mam jeszcze takie pytanie.Gdzie we Wrocławiu był znajdowany Sphenophorus striatopunctatus ?Mnie nie udało ,się go odnaleźć?
Pozdrawiam Łukasz
Załączniki
Wrocław-Pawłowice..jpg
Przejrzano 867 razy
Awatar użytkownika
Miłosz Mazur
UTM: CA08
Specjalność: Curculionoidea
Has thanked: 2 times

Re: Wrocław

Post autor: Miłosz Mazur »

uszaty pisze: upatrzonego znalazłem min. ,Rhinusa bipustulata na trędowniku -Scrophularia. Ten ryj będzie wymagał potwierdzenia oznaczenia prze szanownego kolegę Curculio. :grin: jeśli można oczywiście.
Cięzko to z czyms pomylić, chyba że plamki niewyraźne jakies by miał ;)
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy entomologiczne”