Na wstępie uprzedzam, że jestem całkowitym amatorem, jeśli chodzi o tego typu zwierzaki, więc części mojego opisu dla znawców tematu mogą brzmieć co najmniej zabawnie

Więc zauważyłem te robaczki w kuchni, okazało się, że są latające i potrafią przemieszczać się po całym domu. Po dokładnym przejrzeniu szafek wytropiłem dwa podejrzane produkty spożywcze

Jeden to był baranek z ciasta (jak na święta), cały podziurawiony i z tymi stworzeniami w środku, a druga była paczka posypki czekoladowej do ciasta w foliowym opakowaniu, w którym było pełno małych otworów, a w środku wiadomo co

Pochwyciłem jedno z tych stworzeń i przedstawiam je poniżej na zdjęciach. Czy mógłby ktoś pomóc mi w identyfikacji tego stworzenia?
Nie wiem w jakim stadium rozwoju znajdowało się obfotografowane stworzenie, ale już potrafiło latać. Długość ciała tak 2-3mm, barwa ciemnobrązowa, na górze ciała widoczne ciemne poprzeczne prążki (w liczbie ok 7-mu), na dole ciała widoczny odwłok, główka i jasne odnóża, chyba 3 pary. Zwierzak przy jakiejkolwiek próbie kontaktu udaje martwego, właśnie w takim stadium powstały fotki. Bardzo dziękuję za wszelkie informacje na temat mojego zakładnika
ps. To białe "coś" na zdjęciu od dołu zostało "wyprodukowane" przez samego osobnika.
EDIT:
Aha, zapomniałem dodać, że robaczki są dość twarde i ciężko jest je zabić poprzez naciśnięcie palcem.