Barczatka Napójk - problem
- pepsztyl
Barczatka Napójk - problem
Mam problem z barczatką napójką, a właściwie gąsienica go ma. Od wczoraj chodzi naokoło po doniczce. Dziś zaczęła próbować robić kokon, ale nie może go zrobić. Liże i liże, po czym rezygnuje, znów chodzi dookoła, znów próbuje i nic. Zrobiła ledwie 2 małe nitki. Podczas pierwszych prób dziś rano, z 2-godzinnego lizania wyszło jedynie parę małych kłębków "wełny" które pospadały na ziemię. Dodam, że poprzednia gąsienica bez problemu zrobiła porządny kokon. W czym może tkwić problem? Czy może tak ma być. Boję się, że nie będzie w stanie wytworzyć kokonu. Prosiłbym o pomoc. Z góry dzięki.
- Kamil Mazur
- Specjalność: Psychidae
- Kontakt:
- pepsztyl
Tzn. wydaje mi się, że chyba znalazła dobre miejsce, bo już robi któreś podejście do tego samego miejsca na tej samej trzcinie, tylko tak jakby nie mogła wytworzyć śliny. męczy się bidula, liże i liże i nic. ale chyba zrobię tak jak napisałeś. po prostu poczekam, tym bardziej że tak jak piszesz może się przepoczwarzyć bez kokonu. Jak już będzie widać pierwsze efekty, to pewnie zrobię filmik w przyspieszonym tempie z całego procesu, tak na pamiątkę. dzięki bardzo za szybką odpowiedź. trochę mnie uspokoiłeś. pozdrawiam. 
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
- Brachytron
- Specjalność: Acu, Odo
- profil zainteresowan: Jacek Wendzonka
- Kontakt:
- pepsztyl
też jestem troch zdziwiony. miałem 3 barczatki. jedną dębówkę, która wykluła się jakieś półtora miesiąca temu. napójkę która wykluła się miesiąc temu z groszami. no i ta nieszczęsna drugą napójkę, którą mam najdłużej bo od początku maja aż do tej pory. miałbym prośbę. moglibyście zajrzeć na: http://motyle.info/forum/viewtopic.php?p=55314#55314
Wiem, że nie powinienem tu reklamować innych witryn, ale po pierwsze nie chę dublować postów, a po drugie, mam trochę obaw co do gąsienicy i trochę (już nie tak bardzo na szczęscie) mi zależy na szybkiej odpowiedzi. z góry dzięki. pozdrawiam.
Wiem, że nie powinienem tu reklamować innych witryn, ale po pierwsze nie chę dublować postów, a po drugie, mam trochę obaw co do gąsienicy i trochę (już nie tak bardzo na szczęscie) mi zależy na szybkiej odpowiedzi. z góry dzięki. pozdrawiam.
- Tomasz Niedźwiedzki
- Kontakt: