pierwsze zdjecie motyla mojego autorstwa

Dla tych osób, którzy dysponują wyłącznie fotografiami i chcieliby je pooznaczać. Wszystkie motyle.
ODPOWIEDZ
Cruz

pierwsze zdjecie motyla mojego autorstwa

Post autor: Cruz »

witam! jestem tu nowy :) interesuje sie fotografia, glownie makro. niestety nie znam za bardzo na motylach (etap wstepnej fascynacji), dlatego jesli zle podpisalem zdjecie prosze o wyrozumialosc.

w przyszlosci planuje zebrac parenascie zdjec do mini albumiku, ktory przyda mi sie na rozmowe rekrutacyjna na uczelnie (artystyczna grafika komputerowa).

prosze o jakas ocene pracy ;) jak wrazenia?
Załączniki
motyl
motyl
Przejrzano 1097 razy
Awatar użytkownika
Antek Kwiczala †
UTM: CA22

Post autor: Antek Kwiczala † »

Motyl oznaczony prawidłowo :smile:. Kompozycja zdjęcia mnie się podoba (wiem, że trudno tego motyla sfotografować w tej pozycji, bo siedząc, zwykle składa skrzydła). Inne elementy (np.ostrość) trudno ocenić, bo zdjęcie jest zbyt małe.
Cruz

Post autor: Cruz »

dzieki wielkie za opinnie. teraz dodaje nowe zdjecie. wedlug mnie znacznie ciekawcze, niestety ostrosc lekko mi padla na konturach motyla, w wyniku problemow natury technicznej :)
poza opinnia prosilbym tez o oznaczenie motyla.

pozdrowienia
Załączniki
zdjeciee
zdjeciee
Przejrzano 1075 razy
Awatar użytkownika
Antek Kwiczala †
UTM: CA22

Post autor: Antek Kwiczala † »

Artystycznie ładne ujęcie, ale do oznaczenia zwykle potrzebny jest widok całego motyla. Ten akurat jest pospolity - to bielinek kapustnik (Pieris brassicae). Jeśli chcesz, by ci te motylki oznaczano, pokazuj całe zdjecia (jakby nie było, jest to forum entomologiczne, a nie dla fotografików), a kadrować możesz je sobie potem według uznania. :smile:
Możesz je także wklejać w dziale Warsztat Entomologiczny/Optyka, fotografia. Będziemy je wtedy oceniać "artystycznie", a opcja "oznaczanie" - jedynie w miarę możliwości.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motyle (bez gąsienic) [FOTO-oznaczanie]”