skrótem przez szpital

Dla tych osób, którzy dysponują wyłącznie fotografiami i chcieliby je pooznaczać. Wszystkie motyle.
ODPOWIEDZ
Stysz

skrótem przez szpital

Post autor: Stysz »

Chodzę czasem "skrótem" przez teren szpitala Wojskowej Akademii Medycznej przy Szaserów w Warszawie,

Teren takiego zaniedbanego parku, ale jest też i bocznica kolejowa, trawę koszą jak im popadnie, raz tu raz tam jak zaczyna sięgać pasa i nie jest to trawa trawnikowa, raczej łączki.

Powiadają, że skrótem zawsze najdalej i w tym przypadku chyba się to sprawdza ;).
W każdym razie schodzi się od 15-30 minut dłużej.

Mam kilka kolejnych motyli do potwierdzenia i rozpoznania z tego miejsca.
Pozdrawiam,
Załączniki
4. Na koniec białasek.<br />Motyl mały może ok. 1 - 1,5 cm rozpiętości skrzydeł
4. Na koniec białasek.
Motyl mały może ok. 1 - 1,5 cm rozpiętości skrzydeł
Przejrzano 780 razy
3. Ten siedział na brzozie przypomina<br />Scoparia ambigualis ???
3. Ten siedział na brzozie przypomina
Scoparia ambigualis ???
Przejrzano 779 razy
2. To zdaje się, że Pontia edusa, ale nie mam pewności czy np. nie Pontia daplidice??? Mam też pytanie, bo już kiedyś spotkałem tego motyla, na lepidoptera.eu spód tych motyli się różni, jednak w różnych miejscach Dadaje się, że rozróżnialny jest jedynie
2. To zdaje się, że Pontia edusa, ale nie mam pewności czy np. nie Pontia daplidice??? Mam też pytanie, bo już kiedyś spotkałem tego motyla, na lepidoptera.eu spód tych motyli się różni, jednak w różnych miejscach Dadaje się, że rozróżnialny jest jedynie
Przejrzano 779 razy
1. Chyba Lycaena alciphron ?
1. Chyba Lycaena alciphron ?
Przejrzano 779 razy
Ostatnio zmieniony 23 czerwca 2008, 21:20 - pn przez Stysz, łącznie zmieniany 1 raz.
Stysz

Post autor: Stysz »

chyba już wiem, ten biały to chyba Cataclysta lemnata???
Tylko te rośliny wodne mało pasują:
ODPOWIEDZ

Wróć do „Motyle (bez gąsienic) [FOTO-oznaczanie]”