A przy okazji czy ktoś może bierze udział w Zjeździe PTEntom. w Bystrem w czerwcu i otrzymał już list z zawiadomieniem ile ma zapłacić?
Władze sie zmieniły ale chyba nic poza tym, co konstatuję ze smutkiem powiedziałbym rozczarowaniem.
NIe uczestniczylem, ale to sie zmieni juz w tym roku.......Pawel Jaloszynski pisze:
PS.: Przemek - dlaczego Poznan? Bo nikt inny nie zyczyl sobie tego garba na plecy brac? Uczestniczysz w wyborach, proponowales jakies inne opcje? Jak nie sam to poprzez jakichs mlodszych i mniej betonowych czlonkow zarzadu? Co zrobiles, zeby zmienic zarzad czy w ogole cokolwiek w PTE...?
Ten temat wraca jak bumerang, a ja nie jestem w stanie dowiedzieć się, na czym owa nieprzyjazność polega.brak jest ogólnopolskiego czasopisma bardziej przyjaznego całemu środowisku
A szkoda, bo to największe forum entomologiczne skupiające większość pasjonatów amatorów z bardzo dużym wsparciem profesjonalistów (co ostatnio można zauważyć). Zastanawiam sie w czym tkwi problem, że nie zagląda tutaj nikt z Zarządu, a może inaczej zaglądaja tylko sie nie wypowiadają. Wstydzą się?Rafał Ruta pisze:gdzie prawie nikt z Zarządu nie zagląda.
Masz rację, można i tak. PTE jest towarzystwem, gdzie działa się trudno, znacznie łatwiej na poziomie oddziału, czy jakiejś nieformalnej grupy - przykłady, które podajesz są oczywiście godne naśladowania i cześć Wam za takie działanie.Jacek Kalisiak pisze:Grzesiek, ja bym twoje pytanie nieco zmienił.
Co ja robię dla towarzystwa? Co ja zrobię w najbliższym czasie dla towarzystwa?
A jak to zrobię, to się zastanowię, czy chcę kandydować do zarządu (oddziału?) i pokażę co potrafię!!! A w następnej kadencji zostanę Prezesem!!!
Taki program działań rozumiem i oczekuję na transparentne kandydatury![]()
A Zarząd PTE poproszę o publiczne sprawozdanie z przychodów i wydatków
Na koniec dodam, że ja i moi koledzy z ŁO PTE (i inni, np. "pszczółka") wykonali szereg konkretnych działań na rzecz środowiska : BE, pdf-y, OWE. Nikt z nas nie jest w zarządzie PTE!!!
Piotrek bez jaj, dlaczego masz nie dostac??? Kiedys zapłaciłem w czerwcu i dostalem. Legitymacji drukuje sie zapewne wiecej i nadmiar wywala, jak jakies zostana. Nomen omen legitymacje to zwykle kartoniki, do wypelnienia i wpisania numeru, nic wysublimowanego. Mysle ze mozna by bylo zrobic jednorazowo jakies porzadniejsze, a członkom wysyłac cos w rodzaju nalepki z hologramem potwierdzajaca oplate składek.Piotr Pawlikiewicz pisze:No ja nie mam i mieć już nie będę, ale z własnej winy składkę opłaciłem dopiero w marcu jak już poszły do druku. Nikt przecież nie będzie drukował jeszcze raz dla spóźnialskich.
Słusznie prawisz, trzeba wspierać PTE, chociaż jeszcze fajniej by było, by PTE wspierało tez swoich członków w ich działaniach, nie tylko fundując symboliczne zniżki na sympozjach i przy zakupie literatury (chociaż tutaj te zniżki da się odczuć )Malko pisze:Witajcie,
Gorąco wszystkich zachęcam do wspierania Polskiego Towarzystwa Entomologicznego i opłacania składek członkowskich. Mi mijają 3 lata odkąd opłacam składki, PTE to towarzystwo z bogatą historią więc tym bardziej warto być częścią tego dzieła! Jeżdżę na sympozja, korzystam z rabatów którzy maja członkowie. Wbrew pozorom jest wiele profitów z tego i oczywiście osobista duma! To takie osobiste refleksje! Jakby ktoś z forum potrzebował podpisu pod deklaracją z chęcią go udzielę!
Pozdrawiam!