Antykwaryczne znaleziska 2

ODPOWIEDZ
Przemek Zięba

Antykwaryczne znaleziska 2

Post autor: Przemek Zięba »

No i reszta
Załączniki
PICT4464.JPG
Przejrzano 2624 razy
Original image recording time:
2008:01:31 17:38:18
Image taken on:
31 stycznia 2008, 16:38 - czw
Focus length:
35 mm
Shutter speed:
1/60 Sec
F-number:
f/5.6
ISO speed rating:
400
Camera-model:
DYNAX 5D
PICT4462.JPG
Przejrzano 2633 razy
2008:01:31 17:37:54
Image taken on:
31 stycznia 2008, 16:37 - czw
Focus length:
30 mm
Shutter speed:
1/60 Sec
F-number:
f/6.3
ISO speed rating:
400
Camera-model:
DYNAX 5D
PICT4461.jpg
Przejrzano 2628 razy
PICT4460.JPG
Przejrzano 2649 razy
2008:01:31 17:35:07
Image taken on:
31 stycznia 2008, 16:35 - czw
Focus length:
30 mm
Shutter speed:
1/60 Sec
F-number:
f/5.6
ISO speed rating:
400
Camera-model:
DYNAX 5D
PICT4459.jpg
Przejrzano 2645 razy
PICT4458.jpg
Przejrzano 2663 razy
Awatar użytkownika
Aneta
UTM: CC88
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times

Post autor: Aneta »

Lublinowi zazdrościmy antykwariatów :wink:
Awatar użytkownika
Damian Bruder
UTM: XU91

Post autor: Damian Bruder »

Lublinowi zazdrościmy antykwariatów
Zgadza się , świetne znaleziska.W moim rejonie na winobraniu w Zielonej Górze wśród staroci, czasami można też znaleźć wiele interesujących rzeczy po przez stare okazy motyli np.Morpho i książki, większości w języku niemieckim.
Awatar użytkownika
Grzegorz Banasiak
UTM: DC45
Has thanked: 14 times
Been thanked: 11 times
Kontakt:

Post autor: Grzegorz Banasiak »

Polecam stronę www.biolib.de - można stamtąd ściągnąć wiele książek o entomologii w dobrej jakości nadającej się do druku na kolorowej drukarce - oczywiście jeśli ktoś potrzebuje - bo ich aktualność pozostawia wiele do życzenia.
Awatar użytkownika
Kamil Mazur
Specjalność: Psychidae
Kontakt:

Post autor: Kamil Mazur »

A widzieliście Google Books ?
Pełno publikacji starych i nowszych, do niektórych jest pełen dostęp (można pobrać w pdf), do innych jest dostęp ograniczony (mam sposób żeby też je ściągnąć mimo że są zabezpieczenia przed pobieraniem) a do części nawet nie ma podglądu i tu sobie można tylko popatrzeć na okładkę.
Awatar użytkownika
Kamil Mazur
Specjalność: Psychidae
Kontakt:

Post autor: Kamil Mazur »

Oprócz książek dostępnych w pdf-ie, jest możliwość ściągania książek o dostępie częściowym, czyli tych które można oglądać na ekranie, a nie da się ich pobrać przez "zapisz element docelowy jako".

Jako że nie odkryłem jeszcze katalogu tymczasowego w Firefoxie, a wiem gdzie jest takowy w Internet Explorerze więc działając w tym programie:
1.kasujemy całą zawartość katalogu Temporary Internet Files;
2.otwieramy sobie jakąś stronę publikacji (w Google Books), wchodzimy do wyczyszczonego Temporary Internet Files, coś już się pojawiło w nim. Odszukujemy nowe pliki *.png i *.jpg (bo część stron danej publikacji nie wiedzieć czemu jest zapisywana w takim a część w takim formacie) no i sobie kopiujemy do jakiegoś innego katalogu znaleziony plik. Będzie miał nazwę books(1).jpg lub books(1).png.

Zabawę powtarzamy co jakiś czas kasując całą zawartość katalogu Temporary Internet Files, żeby nie szukać w stogu siana. Za każdym razem przy kopiowaniu pliku books(1) zmieniamy jego nazwę, bo każda strona się pojawia w pliku o tej samej nazwie.

No i tyle, sposób durny i nieco czasochłonny ale dzięki niemu mam już wydrukowaną jedną książkę, którą mógłbym tylko sobie pooglądać na ekranie on-line.

Książek do których nie ma dostępu (widać tylko okładkę i nie da się zobaczyć zawartości) nie da się również niestety pobrać.
Konto_usuniete

Post autor: Konto_usuniete »

No i reszta
wygląda na to że okolicach lublina zmarł jakiś entomolog i rodzina pozbywa się "zbędnej makulatury"....
Awatar użytkownika
Piotr Pawlikiewicz
UTM: CC71
Kontakt:

Post autor: Piotr Pawlikiewicz »

rozumiem że książki o niepełnym podglądzie nie da się całych obejrzeć.
Przemek Zięba

grzegorzb pisze:
No i reszta
wygląda na to że okolicach lublina zmarł jakiś entomolog i rodzina pozbywa się "zbędnej makulatury"....
Grzegorzu jak możesz mnie posądzać o taki rabunek :P
Prawda jest taka, że książki zakupione przeze mnie bądź pozyskane na drodze darowizny, pochodzą z całego kraju!!
Z Lublina może 3-4 pozycje antykwaryczne w tym chyba 2 dotyczące entomologii, to moja mrówcza praca i poszukiwania :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :P :P :P
lotr
Kontakt:

Post autor: lotr »

Na allegro znalezione, może kogoś zainteresuje - przyczynek do znajomości biologii pijawki
http://www.allegro.pl/item319448846_prz ... html#photo
Awatar użytkownika
Robert M.
Kontakt:

Post autor: Robert M. »

Ten uzytkownik sprzedaje jeszcze wiele innych materiałow m. in. "Materiały do rozwoju i morfologii motyla Antispila petryi " , "Owady minujące Tatrzańskiego Parku Narodowego" , " PRACE Z ZAKRESU MIKOLOGII I ENTOMOLOGII" oraz wiele innych z zakresu entomologi.
Przemek Zięba

widziałem niektóre bardzo ciekawe, tylko niestety fundusze sie wyczerpoały przy remoncie mieszkania :mrgreen:
ODPOWIEDZ

Wróć do „LITERATURA”