Antykwaryczne znaleziska 2
-
Przemek Zięba
Antykwaryczne znaleziska 2
No i reszta
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2008:01:31 17:38:18Image taken on:31 stycznia 2008, 16:38 - czwFocus length:35 mmShutter speed:1/60 SecF-number:f/5.6ISO speed rating:400Camera-model:DYNAX 5D
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2008:01:31 17:37:54Image taken on:31 stycznia 2008, 16:37 - czwFocus length:30 mmShutter speed:1/60 SecF-number:f/6.3ISO speed rating:400Camera-model:DYNAX 5D
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2008:01:31 17:35:07Image taken on:31 stycznia 2008, 16:35 - czwFocus length:30 mmShutter speed:1/60 SecF-number:f/5.6ISO speed rating:400Camera-model:DYNAX 5D
- Damian Bruder
- UTM: XU91
- Grzegorz Banasiak
- UTM: DC45
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Polecam stronę www.biolib.de - można stamtąd ściągnąć wiele książek o entomologii w dobrej jakości nadającej się do druku na kolorowej drukarce - oczywiście jeśli ktoś potrzebuje - bo ich aktualność pozostawia wiele do życzenia.
- Kamil Mazur
- Specjalność: Psychidae
- Kontakt:
A widzieliście Google Books ?
Pełno publikacji starych i nowszych, do niektórych jest pełen dostęp (można pobrać w pdf), do innych jest dostęp ograniczony (mam sposób żeby też je ściągnąć mimo że są zabezpieczenia przed pobieraniem) a do części nawet nie ma podglądu i tu sobie można tylko popatrzeć na okładkę.
Pełno publikacji starych i nowszych, do niektórych jest pełen dostęp (można pobrać w pdf), do innych jest dostęp ograniczony (mam sposób żeby też je ściągnąć mimo że są zabezpieczenia przed pobieraniem) a do części nawet nie ma podglądu i tu sobie można tylko popatrzeć na okładkę.
- Kamil Mazur
- Specjalność: Psychidae
- Kontakt:
Oprócz książek dostępnych w pdf-ie, jest możliwość ściągania książek o dostępie częściowym, czyli tych które można oglądać na ekranie, a nie da się ich pobrać przez "zapisz element docelowy jako".
Jako że nie odkryłem jeszcze katalogu tymczasowego w Firefoxie, a wiem gdzie jest takowy w Internet Explorerze więc działając w tym programie:
1.kasujemy całą zawartość katalogu Temporary Internet Files;
2.otwieramy sobie jakąś stronę publikacji (w Google Books), wchodzimy do wyczyszczonego Temporary Internet Files, coś już się pojawiło w nim. Odszukujemy nowe pliki *.png i *.jpg (bo część stron danej publikacji nie wiedzieć czemu jest zapisywana w takim a część w takim formacie) no i sobie kopiujemy do jakiegoś innego katalogu znaleziony plik. Będzie miał nazwę books(1).jpg lub books(1).png.
Zabawę powtarzamy co jakiś czas kasując całą zawartość katalogu Temporary Internet Files, żeby nie szukać w stogu siana. Za każdym razem przy kopiowaniu pliku books(1) zmieniamy jego nazwę, bo każda strona się pojawia w pliku o tej samej nazwie.
No i tyle, sposób durny i nieco czasochłonny ale dzięki niemu mam już wydrukowaną jedną książkę, którą mógłbym tylko sobie pooglądać na ekranie on-line.
Książek do których nie ma dostępu (widać tylko okładkę i nie da się zobaczyć zawartości) nie da się również niestety pobrać.
Jako że nie odkryłem jeszcze katalogu tymczasowego w Firefoxie, a wiem gdzie jest takowy w Internet Explorerze więc działając w tym programie:
1.kasujemy całą zawartość katalogu Temporary Internet Files;
2.otwieramy sobie jakąś stronę publikacji (w Google Books), wchodzimy do wyczyszczonego Temporary Internet Files, coś już się pojawiło w nim. Odszukujemy nowe pliki *.png i *.jpg (bo część stron danej publikacji nie wiedzieć czemu jest zapisywana w takim a część w takim formacie) no i sobie kopiujemy do jakiegoś innego katalogu znaleziony plik. Będzie miał nazwę books(1).jpg lub books(1).png.
Zabawę powtarzamy co jakiś czas kasując całą zawartość katalogu Temporary Internet Files, żeby nie szukać w stogu siana. Za każdym razem przy kopiowaniu pliku books(1) zmieniamy jego nazwę, bo każda strona się pojawia w pliku o tej samej nazwie.
No i tyle, sposób durny i nieco czasochłonny ale dzięki niemu mam już wydrukowaną jedną książkę, którą mógłbym tylko sobie pooglądać na ekranie on-line.
Książek do których nie ma dostępu (widać tylko okładkę i nie da się zobaczyć zawartości) nie da się również niestety pobrać.
-
Konto_usuniete
- Piotr Pawlikiewicz
- UTM: CC71
- Kontakt:
-
Przemek Zięba
Grzegorzu jak możesz mnie posądzać o taki rabunekgrzegorzb pisze:wygląda na to że okolicach lublina zmarł jakiś entomolog i rodzina pozbywa się "zbędnej makulatury"....No i reszta
Prawda jest taka, że książki zakupione przeze mnie bądź pozyskane na drodze darowizny, pochodzą z całego kraju!!
Z Lublina może 3-4 pozycje antykwaryczne w tym chyba 2 dotyczące entomologii, to moja mrówcza praca i poszukiwania
-
lotr
- Kontakt:
Na allegro znalezione, może kogoś zainteresuje - przyczynek do znajomości biologii pijawki
http://www.allegro.pl/item319448846_prz ... html#photo
http://www.allegro.pl/item319448846_prz ... html#photo
- Robert M.
- Kontakt:
-
Przemek Zięba