Opredelitel nasekomych evropejskoj tschasti SSSR
-
Jess Nymark
Opredelitel nasekomych evropejskoj tschasti SSSR
Czy orientuje się ktoś z Kolegów i Koleżanek gdzie można znaleźć spis wszystkich wydanych części tego dzieła? A może ktoś wie ile tego jest?
Jess
Jess
- Grzegorz Banasiak
- UTM: DC45
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Re: Opredelitel nasekomych evropejskoj tschasti SSSR
Na początku każdej części jest klucz do oznaczania podrzędów i rodzin. Przy każdej rodzinie jest podana część w której ta rodzina jest opisana i strnice. Po tym możesz ustalić co i w jakiej części było opisane.Jess Nymark pisze:Czy orientuje się ktoś z Kolegów i Koleżanek gdzie można znaleźć spis wszystkich wydanych części tego dzieła? A może ktoś wie ile tego jest?
Jess
Kiedyś próbowałem dotrzeć do wydawnictwa, ale na wschodzie wszystko się zmieniło i odpuściłem.
-
Jess Nymark
Chodzi mi o to czy wszystkie części zostały wydane.Grzegorz Banasiak pisze: Przy każdej rodzinie jest podana część w której ta rodzina jest opisana i strnice. Po tym możesz ustalić co i w jakiej części było opisane.
- Grzegorz Banasiak
- UTM: DC45
- Has thanked: 14 times
- Been thanked: 11 times
- Kontakt:
Tego niestety nie wiem. Ja mam tom IV cz. 2, gruba księga z mikrami.Jess Nymark pisze:Chodzi mi o to czy wszystkie części zostały wydane.Grzegorz Banasiak pisze: Przy każdej rodzinie jest podana część w której ta rodzina jest opisana i strnice. Po tym możesz ustalić co i w jakiej części było opisane.
- Jacek Kalisiak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
Первая часть. Загуляев А. К., Кузнецов В. И., Стекольников А. А., Сухарева И. Л., Фалькович М. И. Л., «Наука», 1978.
Семейства: Micropterygidae, Eriocraniidae, Hepialidae, Nepticulidae, Opostegidae, Tischeriidae, Heliozelidae, Incurvariidae, Adelidae, Psychidae, Heterogynidae, Limacodidae, Zygaenidae, Sesiidae, Cossidae, Atychiidae, Tortricidae. Лит. − 159 назв., илл. − 585.
Вторая часть. Гершензон З.С., Данилевский А.С., Загуляев А. К., Кузнецов В. И., Львовский А. Л., Пискунов В. И., Сексяева С. В., Синёв С. Ю., Фалькович М. И. − Л.: Наука, 1981. 788 с.
Семейства: Euplocamidae, Tineidae, Hieroxestidae, Eriocottidae, Ochsenheimeriidae, Choreutidae, Bucculatricidae, Gracillariidae, Phyllocnistidae, Glyphipterigidae, Douglasiidae, Yponomeutidae, Argyresthiidae, Plutellidae, Acrolepiidae, Lyonetiidae, Epermeniidae, Scythrididae, Elachistidae, Stathmopodidae, Schreckensteiniidae, Heliodinidae, Momphidae, Walshiidae, Cosmopterigidae, Blastobasidae, Oecophoridae, Ethmiidae, Symmocidae, Holcopogonidae, Xyloryctidae, Lecithoceridae, Gelechiidae. Лит. − 245 назв.; илл. − 675.
Третья часть. А. К. Загуляев, В. И. Кузнецов, М. О. Мартин, С. Ю. Синев, М. И. Фалькович. − Л.: Наука, 1986, 504 с.
Семейства: Carposinidae, Pterophoridae, Alucitidae, Thyrididae, Pyralidae, Galleriidae, Phycitidae, Pyraustidae, Crambidae. Лит. − 76 назв. Илл. − 475.
Семейства: Micropterygidae, Eriocraniidae, Hepialidae, Nepticulidae, Opostegidae, Tischeriidae, Heliozelidae, Incurvariidae, Adelidae, Psychidae, Heterogynidae, Limacodidae, Zygaenidae, Sesiidae, Cossidae, Atychiidae, Tortricidae. Лит. − 159 назв., илл. − 585.
Вторая часть. Гершензон З.С., Данилевский А.С., Загуляев А. К., Кузнецов В. И., Львовский А. Л., Пискунов В. И., Сексяева С. В., Синёв С. Ю., Фалькович М. И. − Л.: Наука, 1981. 788 с.
Семейства: Euplocamidae, Tineidae, Hieroxestidae, Eriocottidae, Ochsenheimeriidae, Choreutidae, Bucculatricidae, Gracillariidae, Phyllocnistidae, Glyphipterigidae, Douglasiidae, Yponomeutidae, Argyresthiidae, Plutellidae, Acrolepiidae, Lyonetiidae, Epermeniidae, Scythrididae, Elachistidae, Stathmopodidae, Schreckensteiniidae, Heliodinidae, Momphidae, Walshiidae, Cosmopterigidae, Blastobasidae, Oecophoridae, Ethmiidae, Symmocidae, Holcopogonidae, Xyloryctidae, Lecithoceridae, Gelechiidae. Лит. − 245 назв.; илл. − 675.
Третья часть. А. К. Загуляев, В. И. Кузнецов, М. О. Мартин, С. Ю. Синев, М. И. Фалькович. − Л.: Наука, 1986, 504 с.
Семейства: Carposinidae, Pterophoridae, Alucitidae, Thyrididae, Pyralidae, Galleriidae, Phycitidae, Pyraustidae, Crambidae. Лит. − 76 назв. Илл. − 475.
-
Jess Nymark
Zobacz tom V, część 2 - ta jest dopiero gruba.Grzegorz Banasiak pisze:Ja mam tom IV cz. 2, gruba księga z mikrami.
O to mi właśnie chodzi! Nie potrzebuję więcej informacji niż ilość części w poszczególnych tomach, np. tak: I, II, III (1, 2, 3, 6), IV (1,2,6), V (1, 2).Jacek Kalisiak pisze:Первая часть. (...) Вторая часть. (...) Третья часть.