agregat
-
wojtas
- UTM: VT79
- Been thanked: 4 times
agregat
Czy moglibyście mi powiedzieć na co trzeba patrzeć przy zakupie agregatu bo zamierzam kupic do koła leśników w poznaniu i chciałbym wiedzieć na co zwrócić uwagę przy zakupie tego sprzętu .Serdeczne dzięki za wszelką pomoc .
-
Konto_usuniete
-
Konto_usuniete
pomijając fakt że wklepując w google hasło agregat prądotwórczy otrzymasz min 10000linkówmi bardziej chodziło o to jakiej mocy minimalnie musi byc i jakie zużycie paliwa zeby sie nie okazało ze po 2 godzinach koniec paliwa i trza sie zbierać . Jaka minimalna pojemnosć . Może jakieś konkretne propozycje ( firmy , modele ) . dzięki za wszelką pomoc
co do mocy w granicach 2-4 KW wystarczy - chyba że chcesz oświetlać pół wsi i robić konkurencję dla elektrowni.
pali taki coś około 0,5 l na godzinę pracy - zresztą i tak zawsze trzeba zabrać kanisterek coby dolać gdy się okaże że nocka jes OK - średnio bak jest 2-2,5 litra więć starcza na około 4 godzin. Co do firm i modeli - a ile masz kasy na agregat? bo hińczyka kupisz i za 300zł zaś dobrą hondę za 4000zł
np.
http://www.autogielda.pl/maszyny_i_urza ... o&strona=4
http://www.http://agregaty.biz.pl/promocje
a reszty szukaj sam
- Dispar
- UTM: FC18
- Specjalność: Geometridae
Najlepsze agregaty prądotwórcze w tej chwili na rynku to agregaty firmy Honda. Mają jedną wadę i jest nią cena bo kosztują około 3 tyś. zł. Honda Eu 10i waży 13 kg , ma moc 1 KW i pali około 0,5 litra na godzine pracy - zależnie od mocy zarówki. I taką honde polecam Ci kupić. Waga to bardzo ważna rzecz bo nie wszędzie da się donieść agregat większy. Na Allegro są w tej chwili trzy sztuki.
Razem z kolegą mamy agregat firmy Kipor - waży 14 kg, ma moc 1 Kw i kosztował 1000 zł. To taka ,,chińszczyzna" i podróbka Hondy bo wygląda bardzo podobnie. Ale nie jestem przekonany do tego sprzętu bo jest zbyt deilkatny, ma chyba sfałszowaną moc i od czasu do czasu dzieją się z nim ,,dziwne " rzeczy szczególnie na parę minut przed wyjściem z teren. Ma dwie duże zalety - wagę i koszt. Jednakże poza Hondą agregat Kipor to chyba najlepszy sprzęt w tej chwili a ma też i serwis w kraju.
Razem z kolegą mamy agregat firmy Kipor - waży 14 kg, ma moc 1 Kw i kosztował 1000 zł. To taka ,,chińszczyzna" i podróbka Hondy bo wygląda bardzo podobnie. Ale nie jestem przekonany do tego sprzętu bo jest zbyt deilkatny, ma chyba sfałszowaną moc i od czasu do czasu dzieją się z nim ,,dziwne " rzeczy szczególnie na parę minut przed wyjściem z teren. Ma dwie duże zalety - wagę i koszt. Jednakże poza Hondą agregat Kipor to chyba najlepszy sprzęt w tej chwili a ma też i serwis w kraju.
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
- Jacek Kalisiak
- Has thanked: 17 times
- Been thanked: 9 times
-
Konto nieaktywne
Czy ja miałem jakiś wadliwy egzemplarz tej Hondy Eu 10i? Po jakiś 10 godzinach pracy (w sumie, nie ciągłej) bezwzględnie należało wymienić olej, bo gasła po 10 sekundach albo w najlepszym wypadku po kilku minutach. W każdym razie zanim z kumplem doszliśmy co było przyczyną takiego zachowania cała seria wyjazdów zamieniła się w pasmo porażek szczodrze zaprawianych najwymyślniejszymi przekleństwami pod adresem tej firmy. Wróciłem więc do starej Hondy EX 350, tyle, że co roku przed sezonem daję 60 zeta na regulację w serwisie bo inaczej nie chce ciągnąć nawet 60W żarówki. Albo ja mam niespotykanego pecha (co się zresztą potwierdza na każdym kroku), albo z tymi Hondami wcale nie jest tak różowo.