Mieszkam w domu jednorodzinnym, blisko pól, łąk i niedaleko lasu. Jednak przez 3 lata raczej nie spotkałam takiego robala... gdzieś znalazłam informacje, że może to być zadomka polna, jednak to już 3 przypadek w ciągu 2 tygodni. Dwa razy spotkany w kuchni w południe. Szedł po szafce i po podłodze i raz w pomieszczeniu gospodarczym/kotłowni (ogrzewanie gazowe), po południu, jednak było tam ciemno.
Bardzo proszę o pomoc. Dziś chciałam zrobić zdjęcie żywego robala jednak on zaczął uciekać, rozłożył skrzydła i chyba nieznacznie podskoczył?
Czy to prusak? Co to za robal?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
fkfk1
Czy to prusak? Co to za robal?
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2020:06:02 15:23:55Image taken on:02 czerwca 2020, 13:23 - wt
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2020:06:02 15:20:29Image taken on:02 czerwca 2020, 13:20 - wtFocus length:4.25 mmShutter speed:1/121 SecF-number:f/1.8ISO speed rating:100Camera-model:IPhone 11
-
fkfk1
Re: Czy to prusak? Co to za robal?
Dziękuje ślicznie. Czuje wielka ulgę, ale proszę powiedzieć dlaczego aż 3 okazy w ciągu tak krótkiego czasu? Czytałam ze one rzadko wchodzą do domów... jak się przed nimi chronić?Aneta pisze:Rzeczywiście zadomka.
- Aneta
- UTM: CC88
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 37 times
Re: Czy to prusak? Co to za robal?
"Chronić" to za duże słowo, przecież one nic złego nikomu nie zrobią. Można zamontować moskitiery i drzwi siatkowe, mniej insektów będzie wpadać do domu.