Z wątrobowca na zacienionej stronie skałek, nasza Jura pod Włodowicami. Termin nie do końca pasuje, za późny, ale nie jestem pewien, czy była żywa - nie była bardziej niepokojona. W pobliżu sporo ciepłych zarośli i lasków, zapewne ewentualny żywicielski suchodrzew obecny.
Xylocampa areola..?
-
lukkrajewski
- UTM: CA77
Xylocampa areola..?
Tak oznaczyła załączone zdjęcia znajoma miłośniczka ćmoków. To zweryfikujmy u specjalistów, czy nie coś bardziej trywialnego
Z wątrobowca na zacienionej stronie skałek, nasza Jura pod Włodowicami. Termin nie do końca pasuje, za późny, ale nie jestem pewien, czy była żywa - nie była bardziej niepokojona. W pobliżu sporo ciepłych zarośli i lasków, zapewne ewentualny żywicielski suchodrzew obecny.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2017:06:08 12:45:38Image taken on:08 czerwca 2017, 10:45 - czwFocus length:6.6 mmShutter speed:1/10 SecF-number:f/3ISO speed rating:80Camera-model:Canon PowerShot A480
-
lukkrajewski
- UTM: CA77
Re: Xylocampa areola..?
Kolejny raz dziękuję, Aneto
Choć za plebejusza, to przynajmniej nie okazał się tym razem chrząszczykiem