Co to za gość?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
marcinek__85
Co to za gość?
Witam
Proszę o pomoc. Takiego oto gościa znalazłem po zapaleniu światła w kuchni. Godzina mniej więcej 00
Nie wygląda mi na prusaka. Na plecach ma biała plamke
Pozdrawiam Marcin
Proszę o pomoc. Takiego oto gościa znalazłem po zapaleniu światła w kuchni. Godzina mniej więcej 00
Nie wygląda mi na prusaka. Na plecach ma biała plamke
Pozdrawiam Marcin
- Załączniki
-
- IMAG2710_1.jpg (12.23 KiB) Przejrzano 4545 razy
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2015:03:22 01:10:39Image taken on:22 marca 2015, 00:10 - ndzFocus length:3.82 mmShutter speed:1/50 SecF-number:f/2ISO speed rating:125Camera-model:HTC OneCoordinates:52 14 48.3544/ 21 5 25.3326Google Maps:
- mantiss111
-
marcinek__85
Re: Co to za gość?
To dziwne bo od dwóch lat gruntownie remontuje mieszkanie pokój po pokoju i przekladam wszystko z miejsca na miejsca wiec można powiedzieć że żaden robak by tego nie przetrwał :-/ a pojawił się właśnie w świeżo wyremontowanej kuchni :-/
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
Karaczany to bardzo stary ewolucyjnie rząd owadów. Opanował do perfekcji wykorzystanie nóg w poruszaniu się. W ciągu kilkunastu minut potrafi przemierzyć wiele metrów. Nie interesuje go, czy ktoś robił w pokoju remont, i kiedy to było, ale czy w tym pokoju jest cokolwiek do zjedzenia. Jeśli jest, to na pewno tam się pojawi. Można wykorzystać jego zdolności do poszukiwania pokarmu i umieścić w mieszkaniu pułapki, które przywabiają karaczany. Zasadniczo nie ma możliwości by tak uszczelnić mieszkanie, by karaluch się do niego nie dostał, jeśli żyje w pobliżu.
- Almandyn
- Been thanked: 1 time
Ja ich nie polecam, bo u mnie zlazły się do nich ( pułapek ) chyba wszystkie z bloku, dopiero chemia je wybiła.Antek Kwiczala pisze:Można wykorzystać jego zdolności do poszukiwania pokarmu i umieścić w mieszkaniu pułapki, które przywabiają karaczany
Teraz na wszelkie niepożądane zwierzęta stosuję Bio-insektal. U mnie się sprawdza