Dziwne owady nad morzem..

Owady żyjące w mieszkaniach czyli "coś mi chodzi po domu". Owady synantropijne.
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Posty ze zdjęciami bez danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.

Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
ODPOWIEDZ
chocolateMilka92
UTM: Strzyżawa

Dziwne owady nad morzem..

Post autor: chocolateMilka92 »

Witam :)
Zwracam się do Was z prośbą o zidentyfikowanie dziwnych owadów, 29 lipca wybrałam się z rodziną nad morze i było wszystko fajnie pięknie dopóki 3 sierpnia w Ustroniu Morskim nie pojawiły się znikąd pewne owady.. Okazały się naprawdę uciążliwe, spadały na Ciebie nie wiadomo skąd, trudno je strzepnąć bo tak mocno sie trzymają, chyba nawet przewracały się na plecy i udawały nieżywe gdy się je dotknęło. Następnego dnia w Kołobrzegu był ten sam problem, ludzie się odganiali od tych owadów ile wzlezie, najwięwiecej przy samej plaży i krzakach. Chciałabym się dowiedzieć co to za dziwne stworzenia i czemu tak nagle sie pojawiły nad morzem.
Z góry dziękuje za odpowiedź.
Pozdrawiam :)
Załączniki
zdjecie.jpg
zdjecie.jpg (32.31 KiB) Przejrzano 761 razy
Ostatnio zmieniony 05 sierpnia 2014, 16:46 - wt przez chocolateMilka92, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
GrzegorzGG
UTM: CA51
Specjalność: Heteroptera
Kontakt:

Re: Dziwne owady nad morzem..

Post autor: GrzegorzGG »

przegladam na komorce i nie wiem czy dobrze widze ale to chyba ryjki z rodzaju Sitona :-)
Awatar użytkownika
Aneta
UTM: CC88
Has thanked: 1 time
Been thanked: 37 times

Re: Dziwne owady nad morzem..

Post autor: Aneta »

Zdjęcie jest małe i też dlatego słabo widać, ale faktycznie wyglądają na Sitona gressorius.
ODPOWIEDZ