Jacek Kurzawa pisze:Jao, Ty jestes bardzo wrazliwy w srodku.
Na jakimiś rzeczami mogą powiedzieć że ma Pan racje i to jest jedna, zabijanie, owadów czy cokolwiek ... zabić każdy potrafi...
Jacek Kurzawa pisze:skoro juz zostalo mu odebrane zycie w jakims celu to teraz trzeba zadbac zeby nie poszlo ono na marne
i to jest o co mi chodzi ...
Jacek Kurzawa pisze:uzyteczny do celow naukowych
oznaczenie, sfotografowanie i np. zrobienie książka (if you wont dream you wont achieve nothing in life) o oznaczenie owadów występujący w Parku (niektórzy to krótka piłka ale innych nie konieczne) wiec on (owad) muszę być estetyczny nie np. owada z każdą nogą inaczej położona i z skrzydłami byle jaki ...
Jacek Kurzawa pisze:cel estetyczny (bo jest ladny) nie
i jak prezentujemy owada komuś inaczej tej osoba nie była zaskoczona na zła strona (the dead insect should not be disgusting to be observed) rozumie mnie Pan?
Jacek Kurzawa pisze:Pomyśl, że jesli zrobisz mu dobre zdjęcie, okaz bedzie dobrze zabezpieczony to mozna powiedziec, ze tego osobnika spotkalo cos wyjatkowego i pozytywnego z naszego punktu widzenia.
Mam też z tego nadzieje dlatego uczy się dobre preparować martwego/naukowego/... owada i go sfotografować ...
Jacek Kurzawa pisze:Owady wiszace na scianie zostaly zabite dla pieniedzy i radosci ludzi, ktorzy uznaja zabijanie owadow dla kaprysu.
Kiedyś mieliśmy dyskusja na tego tematu ... nie jest o co mi chodzi ... chyba Pan wie?