zawisak któryś?
-
monia.j.
-
monia.j.
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
Re: zawisak któryś?
Ciężko podpowiadać początkującym, bo nie wiemy w jakim są stopniu zaawansowania...
Też czasem daję na forum fotki chrząszczy na przykład, i pierwsza literka nazwy rodziny niewiele by mi pomogła (taki "spec" od chrząszczy jestem...). Ale rodzinę już odgadłaś...
Też czasem daję na forum fotki chrząszczy na przykład, i pierwsza literka nazwy rodziny niewiele by mi pomogła (taki "spec" od chrząszczy jestem...). Ale rodzinę już odgadłaś...
-
monia.j.
U mnie chyba nie da sie mówić o stopniu zaawansowania
niezaawansowania już prędzej.
Ale się staram uczyć i dowiadywać.
I szczerze mówiac w lekki popłoch wpadłam jak zobaczyłam podpowiedź Pani Anety
ale szcześliwie jest googiel.
A skoro ich u nas występuje ok 30 tylko,to może znajdę jakims cudem tę konkretną
no...tylko, ze niestety nie mam lepszych zdjęc, a to wygrzebane z szuflady, z 2011 roku.
Ja na razie jestem tylko fotoamatorem, co sie zachłysnął owadzim światem jakieś 2 lata temu i zakochał bezpamiętnie i bezpowrotnie raczej
Miiłe to dla mnie i cieszące, się dowiadywac co konkretnie jest na zdjęciu, z jakiej rodziny, jakie ma zwyczaje, cykl rozwojowy itp.
Chciałabym sie lepiej znać, ale jak widzę rozmiar tej wiedzy jaką by trzeba przyswoić, to się zastanawiam czy nie musialabym żyć w tym celu jakies 150 lat jeszcze
I dlatego oczy mam wytrzeszczone jak tu wchodzę i widzę jak ogromną wiedzą dysponujecie. Dla mnie to kosmos.
Ale się staram uczyć i dowiadywać.
I szczerze mówiac w lekki popłoch wpadłam jak zobaczyłam podpowiedź Pani Anety
A skoro ich u nas występuje ok 30 tylko,to może znajdę jakims cudem tę konkretną
no...tylko, ze niestety nie mam lepszych zdjęc, a to wygrzebane z szuflady, z 2011 roku.
Ja na razie jestem tylko fotoamatorem, co sie zachłysnął owadzim światem jakieś 2 lata temu i zakochał bezpamiętnie i bezpowrotnie raczej
Miiłe to dla mnie i cieszące, się dowiadywac co konkretnie jest na zdjęciu, z jakiej rodziny, jakie ma zwyczaje, cykl rozwojowy itp.
Chciałabym sie lepiej znać, ale jak widzę rozmiar tej wiedzy jaką by trzeba przyswoić, to się zastanawiam czy nie musialabym żyć w tym celu jakies 150 lat jeszcze
I dlatego oczy mam wytrzeszczone jak tu wchodzę i widzę jak ogromną wiedzą dysponujecie. Dla mnie to kosmos.
-
monia.j.
-
monia.j.
- Aneta
- UTM: CC88
- Has thanked: 1 time
- Been thanked: 37 times
No bo jak podpowiedź, to podpowiedź, nie może być za prostomonia.j. pisze:I szczerze mówiac w lekki popłoch wpadłam jak zobaczyłam podpowiedź Pani Anety :)ale szcześliwie jest googiel.
Natomiast zamiast guglać motyle, lepiej wejść tutaj:
http://www.lepidoptera.eu/start.php
i skorzystać z bardzo przyjemnej funkcji miniaturek (tu akurat dla garbatek):
http://www.lepidoptera.eu/Thumbnails1.p ... country=PL
A gatunek trafiony w drugim strzale, Ph. gnoma.
PS. I skąd tu się wzięła ta "pani", jak słowo daję