Prosze o korektę i rozpoznanie
- Ryszard Giebułtowicz
- UTM: EB70
- Kontakt:
Prosze o korektę i rozpoznanie
Wszystkie motyle sfotografowane w Stalowej Woli 04.08.2012 r
- Załączniki
Re: Prosze o korektę i rozpoznanie
Podskórnie wyczuwam że większą frajdę sprawi ci Rychu powrót ze wskazówkami na lepidoptera, niż podanie na tacy
Zielony, charakterystyczny "błyszcz"ący deseń...Ryszard Giebułtowicz pisze:Nie mogę dopasować tej sówki
Trzymaj się tej pomarańczowej głowy, smugi i czarnych plam na krawędzi skrzydła.Ryszard Giebułtowicz pisze:Stawiam na miernikowca choć ...
Są formy bez kropek, z kropkami, nawet gdzieś widziałem z deseniem przepaskowym. Moim zdaniem dobrze.Ryszard Giebułtowicz pisze:Jak by nie ta czarna kropka na skrzydle...
- Rafał Celadyn
- UTM: CA-95
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
...Wojtek M pisze:Ryszard Giebułtowicz napisał(a):
Jak by nie ta czarna kropka na skrzydle...
Są formy bez kropek, z kropkami, nawet gdzieś widziałem z deseniem przepaskowym. Moim zdaniem dobrze.
Rafał
- Ryszard Giebułtowicz
- Kontakt:
Dostało się za Phragmatobia fuliginosa lecz jako plastyk z wykształcenia nie wpadł bym ta na takie różnice barwne
Miernikowca jestem pewien na 99,5%
Co do sówki różnice barwne rożnych zdjęć na necie są duże stawiał bym na Diachrysia stenochrysis ale równie dobrze może to być D. chrysitis a może i coś zupełnie innego
Miernikowca jestem pewien na 99,5%
Co do sówki różnice barwne rożnych zdjęć na necie są duże stawiał bym na Diachrysia stenochrysis ale równie dobrze może to być D. chrysitis a może i coś zupełnie innego
- Rafał Celadyn
- UTM: CA-95
- Has thanked: 11 times
- Been thanked: 9 times
- Kontakt:
- Ryszard Giebułtowicz
- Kontakt:
Serdeczne dzięki!!!
Oświetlenie, różnice temperatury barw z różnych aparatów, kont padania światła i inne techniczne niuanse nie odzwierciedlą idealnie rzeczywistego koloru. Nie zawsze też dokładnie widać rysunek i to są wielkie problemy z odróżnieniem większości gatunków i tu jest problem
Oświetlenie, różnice temperatury barw z różnych aparatów, kont padania światła i inne techniczne niuanse nie odzwierciedlą idealnie rzeczywistego koloru. Nie zawsze też dokładnie widać rysunek i to są wielkie problemy z odróżnieniem większości gatunków i tu jest problem
Rafał może ci ją w fotoszopie przerobić na fuliginosę - czasami ciężko wyczuć kiedy ktoś żartuje... o ile żartuje - taka plastyka innego formatuRyszard Giebułtowicz pisze:Dostało się za Phragmatobia fuliginosa lecz jako plastyk z wykształcenia nie wpadł bym ta na takie różnice barwne
-