Zielono biała gąsienica
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
Harvi
- UTM: EC48
Zielono biała gąsienica
Co to za gatunek? Pewnie zginie bo doliczyłem się na niej prawie 40 wgryzających się w nią pasożytów.
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
Re: Zielono biała gąsienica
Wygląda na Cosmia sp.
Te pasożyty to raczej z niej wychodzą.prawie 40 wgryzających się w nią pasożytów
-
Harvi
Re: Zielono biała gąsienica
Być może, że wychodzą. Choć miałem wrażenie, że obrały odwrotny kierunek, do wewnątrz.
Nieistotne, szkoda tylko owada.
Panie Antku, a nie da się gatunku określić z tych ujęć?
Mam jeszcze kilka innych zdjęć, niestety nie są zbyt wyraźne. Aparat którym dysponuję ma problem z wyostrzaniem białego i jasnozielonego koloru, a ja nie wiem jak sobie z tym poradzić. Mimo to może akurat było by widać na którymś ujęciu cechę, która pozwalałaby określić gatunek.
Nieistotne, szkoda tylko owada.
Panie Antku, a nie da się gatunku określić z tych ujęć?
Mam jeszcze kilka innych zdjęć, niestety nie są zbyt wyraźne. Aparat którym dysponuję ma problem z wyostrzaniem białego i jasnozielonego koloru, a ja nie wiem jak sobie z tym poradzić. Mimo to może akurat było by widać na którymś ujęciu cechę, która pozwalałaby określić gatunek.
- Antek Kwiczala †
- UTM: CA22
-
Harvi