Witam serdecznie, kupiłem aparat Sony alpha SLT-A35K, nie jestem fotografem ale chcę go głównie do małych i wyraźnych zdjęć owadów, które uwielbiam. Na razie cos tam cykałem i nie wiem czy po prostu nie umiem robić fotek tak super wyraźnych i dobrze przybliżonych, czy po prostu tym aparatem się nie da. Jeżeli ktoś go posiada albo po prostu ma o tym pojęcie proszę odpisywać.
Dziękuje Kamil
Tutaj jest fotka z forum którą udało mi się maksymalnie zbliżyć, żeby była w miarę wyraźna
viewtopic.php?f=49&t=21820
Sony alpha SLT-A35K - czy nadaje się do makro?
-
kmo1994
- UTM: Górki Wielkie
- Kamil Mazur
- Specjalność: Psychidae
- Kontakt:
Re: >>>
Kamil, doświadczenie i jeszcze raz doświadczenie. Jest tu kilka osób które robią takie cuda badziewnym sprzętem że normalnie
Ja też nie jestem specem
i daleko mi do takiej wprawy,
Tutaj był kiedyś o ile dobrze pamiętam wątek co się da wycisnąć ze słabego sprzętu.
(I nie jest to żadna aluzja do Twojego aparatu bo nawet go nie znam)
Ja też nie jestem specem
Tutaj był kiedyś o ile dobrze pamiętam wątek co się da wycisnąć ze słabego sprzętu.
(I nie jest to żadna aluzja do Twojego aparatu bo nawet go nie znam)
-
kmo1994
- UTM: Górki Wielkie
Re: >>>
Tzn ja się chciałem dowiedzieć czy da się po prostu moim aparatem zrobić taką oto fotke np:
download/file.php?id=14468&mode=view
download/file.php?id=14468&mode=view
Ostatnio zmieniony 07 maja 2012, 18:37 - pn przez kmo1994, łącznie zmieniany 1 raz.
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- Has thanked: 2 times
Re: Sony alpha SLT-A35K - czy nadaje się do makro?
Pozwoliłem sobie zmienić tytuł aby cokolwiek mówił czytającym. Ja sam już od dawna używam Canon PowerShot A350, stary ale jary, fotki wychodzą wcale niezłe.