Xestia castanea /Esp./ - zmienność.
-
Janusz S.
Xestia castanea /Esp./ - zmienność.
Motyle z wrzosowisk pomorskich,woj.lubuskiego,dolnośląskiego.Niektóre ex l.
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2005:02:27 17:45:52Image taken on:27 lutego 2005, 16:45 - ndzFocus length:6.3 mmShutter speed:1/14 SecF-number:f/3.2ISO speed rating:200Camera-model:FinePix S5600
- Henryk Brzezina
- UTM: CA40
Re: Xestia castanea /Esp./ - zmienność.
Podrasowałem trochę Twoje zdjęcie by kolory były bardziej naturalne.
Czytaj prywatne wiadomości lub zaktywuj funkcję powiadamiania o otrzymaniu wiadomości wtedy nic Ci nie umknie.
Pozdrawiam Heniek.
Pozdrawiam Heniek.
-
Janusz S.
Dziękuję,miałem sporo spraw "na głowie" i czytania na bieżąco nie było.Henryk Brzezina pisze:Podrasowałem trochę Twoje zdjęcie by kolory były bardziej naturalne. Czytaj prywatne wiadomości lub zaktywuj funkcję powiadamiania o otrzymaniu wiadomości wtedy nic Ci nie umknie.
Pozdrawiam Heniek.
- Dispar
- UTM: FC18
- Specjalność: Geometridae
To może wrzuć Jamusz zmienność E. cursoria bo w tym gatunku jest ona chyba najbardziej zróżnicowana.
-
Janusz S.
Obok jest A.ripae - niemniej f.weinssenbornii Frr.A.desertorum Boid., którą złapałem w Puszczy Białowieskiej, nie do odróżnienia od niektórych A.ripae, tylko nie lata po wydmach.Dispar pisze:To może wrzuć Jamusz zmienność E. cursoria bo w tym gatunku jest ona chyba najbardziej zróżnicowana.
Trochę muszę zrobić przerwy w fotkach, wrzucę z pięć,które mam w aparacie.
Póżniej może serię A. hebe z hodowli, przypomina zebrę /zwierzątko/, nie ma dwu identycznych osobników, lub kilka A.caja chowu wsobnego z gąsienic otrzymanych od Wojtka Ś.,muszę to z nim uzgodnić. Interesowały mnie polskie formy P.plantaginis. Pozdrawiam.