zaproszenia na facebooka
-
jon
zaproszenia na facebooka
W związku z tym, że jestem uczestnikiem tego forum a co za tym idzie różne osoby, znajomi stąd, wysyłają mi co jakiś czas na adres emailowy zaproszenia na facebooka, pragnę poinformować, że nie mam żadnego swojego konta na facebooku ani na naszej klasie. Nigdy nie miałem konta na facebooku. Jak na razie nie mogę jednak się przekonać do tej formy komunikowania się, aczkolwiek dziękuję tym, którzy wyrazili chęć zaproszenia mnie tam. Istniejące w necie moje niby konto, faktycznie nie jest moim kontem, ale kontem założonym przez kogoś kto mnie zna a konto to założył chyba na zasadzie jakiegoś żartu. Nie wiem o co tu chodzi, ale to kolejny przykład działania netu wbrew woli kogoś kogo dotyczy sprawa. Nie znam hasła do tego konta i nie bardzo wiem jak to usunąć. Jednocześnie informuję, że nie mogę zareagować nawet na te zaproszenia. Przy okazji chciałbym wyrazić aprobatę dla zablokowania możliwości wejścia tu na forum osób postronnych.
-
jon
Re: zaproszenia na facebooka
Jednocześnie zdumiewa mnie fakt, że komuś chce się w coś takiego bawić i poświęcać temu tyle czasu...
- Jacek Kurzawa
- UTM: DC30
- Specjalność: Cerambycidae
- profil zainteresowan: Muzyka informatyka makrofotografia
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 17 times
- Kontakt:
Podszywanie się pod kogoś to już poważna sprawa, radziłbym jednak żebyś na to zaregował jakoś. Administracja Facebooka musi takie przypadki jakoś rozpatrywać..
- Miłosz Mazur
- UTM: CA08
- Poprzedni(e) login(y): Curculio
- Specjalność: Curculionoidea
- Has thanked: 2 times
Równiez jestem jednym z tych dziwolągów, którzy nie maja konta na FB i NK... na szczęście nie dostaje tego rodzaju spamu. A propos róznych zaproszeń tego rodzaju to byłemkiedyś regularnie nękany spamem z czegoś w rodzaju Friendsfive czy jakos tak. Najśmieszniejsze jest to, że te jakies zaproszenia wysyłała mi moja znajoma, jak ja poprosiłem by tego nie robiła bo j nawet nie klikam w takie rzeczy to zdziwiona mi odpisała że ona nie zna w ogóle czegos takiego...jak dobrze że tego nie kliknąłem....
- Jacek Kurzawa
- UTM: DC30
- Specjalność: Cerambycidae
- profil zainteresowan: Muzyka informatyka makrofotografia
- Has thanked: 43 times
- Been thanked: 17 times
- Kontakt:
Tak się składa, że ja też od początku bylem i jestem przeciwnikiem tego typu projektów.Miłosz Mazur pisze:Równiez jestem jednym z tych dziwolągów, którzy nie maja konta na FB i NK...
-
bartek.g
Jon, ale gdzie istnieje twoje konto w necie? Chodzi o jakiegos Janusza Maslowskiego z Facebooka? Moze to fanpage? Jezeli nie chcesz to zawsze mozesz napisac do Facebooka. Ciesz sie, ze masz swiadomosc tego. Moze w jakims innym medium o kotrym nie masz pojecia tez cos jest. Poza tym takie juz zycie celebryty, trzeba bylo nie pisac ksiazek i nie byc dobrym w tym co robisz 
-
Konto_usuniete
janusz konta nie musisz mieć wystarczy ze Twój adres się gdzieś pojawił - resztę załatwiają roboty - wychodzą z założenia iż choć nawet nie masz konta to i tak jak ktoś kliknie to wejdzie z ciekawości - może sam załozy swoje - a dziś jedno dobre IP jest warte 2 centy
-
jon
Jak na razie nie widzę tam nic obraźliwego, ale nie mogę pojąć faktu, że ktoś traci na to wszystko czas. Po co? Tak czy inaczej na pewno postaram się by to konto zniknęło. To w jakimś sensie kradzież tożsamości. Z tym celebrytą to się porządnie żachnąłem...
Tak czy inaczej widzę naprawdę duży sens w tym aby używać jednak nicka.
- SiejeOwies
-
jon
Tzn, że może to zrobić osoba z zewnątrz? Jeśli tak bardzo Cię proszę o przysługę usunięcia tego, bo ja sobie raczej nie poradzę.
-
Łukasz
Bo nie daj boże ktoś by się nawrócił... Dlatego ostatnio gdzieś napisano, że w niedługim czasie fb stanie się najwiekszym wirtualnym cmentarzyskiem. Ciekawe zagranie mimo wszystko.Najlepsze jest to, że nie ma możliwości usunięcia konta z FB ; )
-
bartek.g
@Lukasz - jeszcze raz, mozna usunac konto. Powtorzone wiele razy staje sie prawda, wiec nie powtarzaj 
@Jon
Nie mozna usunac czyjegos konta (z zewnatrz), jezeli chcesz zeby usunieto konto, ktore w jakis sposob narusza twoja osobe napisz do nich.
Mozes podac linka do tego konta?
@Jon
Nie mozna usunac czyjegos konta (z zewnatrz), jezeli chcesz zeby usunieto konto, ktore w jakis sposob narusza twoja osobe napisz do nich.
Mozes podac linka do tego konta?