Polecam mapę Polski ze zdjęciami, na których widać każde drzewko, łąkę, ulicę, dom, o ile nie zasłaniają drzewa. CAŁA POLSKA !!! Szkoda tylko, że nie ma na niej siatki UTM. Zdjęcia pochodzą sprzed 2 lat, bo moja chałupa była wtedy w remoncie i nawet to widać. Motyli nie widać
Jacek Kalisiak pisze:Zamiast laski trzeba brać parasol (entomologiczny)
Noo.... może jedno i dugie
Parasol sie przyda
najpierw do polowu owadow a pozniej w cieniu parasola.......
te sprawy najgorzej ze musi byc duzy bo z satelity bedzie nogi widac tzn wiecej niz jedna pare
No mapa niczego sobie - widać każde okno w moim bloku, choć wtedy jeszcze w nim nie mieszkałem I cały mój wydział razem z cholernym nowym gmachem i szpetną kopułą nad wejściem
A nie są to foty z satelity?. No i chyba starsze niż 2 letnie- widzę to po iglakach w ogrodzie- były jeszcze b. małe Myśle, są z przed conajmniej 4lat. Chyba, że rózne części kraju były w różnych czasookresach obfocone.
A mnie niestety stronka nie chce działać - przeglądarka pokazuje komendę "zakończono", a na ekranie wyświetla się jedynie prostokąt "wczytuje dane" i dalej nic Czy ktoś wie czym to może być spowodowane?
wojtas pisze:No niestety przemku nie da się go zobaczyć . Może tobie się uda . Rzepin zachodnia część miasta . Jak uda ci sie otworzyć to daj mi znać .
Przeciez google maps wiele nie odbiegaja od geoportal.gov.pl, czy tez orto/viewer.
Ale fakt ze nie chodzi przynajmniej dzisiaj
Osobiscie wole google, latwiej ,,wycentrowac"
pozdr
Proponuję powiększyć maksymalnie dany obszar, a wtedy będzie widać różnicę z Googlami. U mnie zdjęcia są równo sprzed 2 lat, bo wtedy miałem postawiony mur, który potem został przykryty dachem. Chyba w różnych częściach kraju jest różnie z datami. Całkiem możliwe, że to uaktualniają.
Jeśli chodzi o ostrość to na pewno tylko że u mnie po zbyt dużym powiększeniu wyskakuje napis że nie posiadają zdjecia w tak wielkim powiększeniu ( mówię tu o goglach ).