To gąsienica pazia królowej?
Regulamin forum
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
Przy zamieszczaniu zdjęć wymagane jest podanie daty oraz miejsca wykonania zdjęcia.
Mogą to być dane przybliżone, są one czasem niezbędne przy oznaczaniu.
Posty ze zdjęciami bez takich danych jak również linkowanych spoza serwisu mogą być usuwane.
Linkowanie do zdjęć spoza Forum jest nieregulaminowe (§ 2.1)
-
Barbara K.
To gąsienica pazia królowej?
14 sierpnia br., Puszcza Notecka, rezerwat przyrody Wilcze Błoto.
Ta cudnej urody gąsienica to paź królowej, prawda? Pytam również dlatego, bo może jest jakaś baza, w której można zgłaszać pazia królowej???
Ta cudnej urody gąsienica to paź królowej, prawda? Pytam również dlatego, bo może jest jakaś baza, w której można zgłaszać pazia królowej???
- Jarosław Bury
- Kontakt:
Tak jest, prawidłowa identyfikacja
, a tak wygląda przykładowa poczwarka tego gatunku... Mam pytanie dla botanika, czy da się zidentyfikować porosty w tle?
- Załączniki
-
-> Pokaż EXIFOriginal image recording time:2005:08:15 09:04:45Image taken on:15 sierpnia 2005, 07:04 - pnFocus length:80 mmShutter speed:1/80 SecF-number:f/16Camera-model:NIKON D70
-
Barbara K.
Jestem botanikiem hobbystą, jednak z porostów nie pomogę. Ale jest dobre miejsce na takie zapytania, polecam www.bio-forum.pl z działem poświęconym porostom, tamtejsi specjaliści orzekną najlepiej czy można i pomogą jeśli można.
Pozdrawiam i dziękuję!
Pozdrawiam i dziękuję!
- Jarosław Bury
- Kontakt:
-
Barbara K.
-