Czarna gąsienica na niecierpku drobnokwiatowym.
-
Barbara K.
Czarna gąsienica na niecierpku drobnokwiatowym.
Interesuję się botaniką. Zauważyłam czarną gąsienicę na niecierpku drobnokwiatowym Impatiens parviflora.
Rzecz miała miejsce w Wielkopolsce (nadleśnictwo Czerniejewo). Bardzo jestem ciekawa, jaki to gatunek? Za pomoc z góry dziękuję.
Rzecz miała miejsce w Wielkopolsce (nadleśnictwo Czerniejewo). Bardzo jestem ciekawa, jaki to gatunek? Za pomoc z góry dziękuję.
-
Barbara K.
Hej,
warto dodac rekord do bazy zawisaków.
rekordów jest niecały tysiąc - więc każdy warto. Choć na początek nie jest lekko sie przebić przez gąszcz procedur - potem idzie sprawnie
Pozdrawiam
Szymon
warto dodac rekord do bazy zawisaków.
rekordów jest niecały tysiąc - więc każdy warto. Choć na początek nie jest lekko sie przebić przez gąszcz procedur - potem idzie sprawnie
Pozdrawiam
Szymon
-
Barbara K.
- Robert Rosa
-
Barbara K.
OK, będę próbować, jak tylko baza znów będzie czynna.
Dzięki wszystkim! I pozdrawiam!
[ Dodano: 28-09-07, 01:33 ]
Jak ładnie mi teraz wszystko pasuje. Znalazłam na stronie http://tpittaway.tripod.com/sphinx/d_elp.htm (Jarku, dzięki na link podany w innym wątku, skorzystałam z indeksu alfabetycznego), cytuję:
''....Major Hostplants. Epilobium and, to a lesser extent, Galium.
Minor Hostplants. Fuchsia, Impatiens, Lythrum, Calla, Menyanthes (Schroeder, 1990) and Lonicera in northern Europe. ...''
A ja właśnie na niecierpku znalazłam tę czarną gąsienicę.
Dzięki wszystkim! I pozdrawiam!
[ Dodano: 28-09-07, 01:33 ]
Jak ładnie mi teraz wszystko pasuje. Znalazłam na stronie http://tpittaway.tripod.com/sphinx/d_elp.htm (Jarku, dzięki na link podany w innym wątku, skorzystałam z indeksu alfabetycznego), cytuję:
''....Major Hostplants. Epilobium and, to a lesser extent, Galium.
Minor Hostplants. Fuchsia, Impatiens, Lythrum, Calla, Menyanthes (Schroeder, 1990) and Lonicera in northern Europe. ...''
A ja właśnie na niecierpku znalazłam tę czarną gąsienicę.
-