Rohatyniec nosorożec

Jeśli chcesz się podzielić swoimi obserwacjami i połowami terenowymi na bieżąco to tutaj. Być może ktoś właśnie w Polsce również złowił to samo... Dobre miejsce na wymianę obserwacji w sezonie.
ODPOWIEDZ
Spoon

Rohatyniec nosorożec

Post autor: Spoon »

witam,
dwa dni temu, na chodniku, niemal w centrum wrocławia znaleźliśmy lekko pokiereszowanego (jedno odnóże jest nieruchome)męskiego osobnika. Tak zwyczajnie mieliśmy nadzieję, ze posiedzi w doniczce z pelargoniami i sobie pójdzie własną drogą. Generalnie moja wiedza jest "żadna" na ten temat i nie wiem co z nim teraz zrobic, bo sie chłopak raczej nie kwapi do ucieczki. Juz jest troche aktywniejszy niż wczoraj. Tymczasowo siedzi w doniczce z pelargoniami na balkonie i częstuje sie jabłkiem. Nie znalazłam w necie żadnych info cy potrafi latac- mieliśmy cicha nadzieję, ze sobie odleci. Teraz jednak siedzi i żal się robi stworzenia, bo piękne.

Poradźcie co z nim .... wywieźć do parku i znaleźć mu jakies spróchniałe drzewo ??
Awatar użytkownika
Miłosz Mazur
UTM: CA08
Specjalność: Curculionoidea
Has thanked: 2 times

Post autor: Miłosz Mazur »

Polecam dla niego jakis przytulny tartak :)
Awatar użytkownika
Marek Przewoźny
Kontakt:

Post autor: Marek Przewoźny »

Rohatyniec ten znakomicie lata i jest stworzeniem raczej o zmierzchowo nocnym trybie życia więc lata głównie w nocy.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Aktualne obserwacje terenowe - chrząszcze”