Trechus

Awatar użytkownika
Tawulec

Post autor: Tawulec »

Ale się dyskusja rozwinęła.
Wg mnie to trochę za ostro.
Drodzy Jackowie, nie zapominajcie, że nie byliście od razu wielkimi znawcami (zreszta jak kazdy inny!) :wink:
Co do złego oznaczenia.
Jeśli nie zna się na owadach, a dany okaz widzi sie przez chwile i uwiecznia sie go zwyczajna cyfrowka bez idealnej ostrosci to nie dziwota, ze potem wychodza nieporozumienia.
Niedawno mialem problem z oznaczeniem perlowca wiekszego... Myślałem, że to p. malinowiec. Dopiero po pewnym czasie mnie olśniło :D (to na pocieszenie Przemkowi :wink: )
Pozdrawiam
X. Dob.
admin
Administrator
Has thanked: 4 times
Been thanked: 7 times
Kontakt:

Post autor: admin »

Tawulec - masz racje, tyle, że nie chodzi o to, że ktoś jest laikiem a ktoś znawcą, tylko że na zwróconą mu uwagę, że coś robi źle robi z uompinającego "barana" i sam cieszy się, że wykonał wadliwy produkt.

jeśli chodzi o mnie kim byłem od początku to Tobie i Przemkowi powiem, że od dziecka "tępiłem" DEZINFORMACJÊ - walczyłem z nią od zawsze a już w wieku 9 lat robiłem własny atlas motyli z obrazkami z informacjami z całą rzetelnością zbieranymi po bibliotekach. Jak się chce można zrobić dobrze, przynajmniej na tyle ile się komuś uda. To cecha, którą powienien miec nie tylko każdy badacz, naukowiec ale każdy człowiek. A gdy się publikuje informacje w sieci (!) to już się tego od kogoś WYMAGA.
Ostatnio zmieniony 01 lipca 2006, 09:12 - sob przez admin, łącznie zmieniany 1 raz.
Awatar użytkownika
Jerzy Radwański

Post autor: Jerzy Radwański »

Przykro mi Jacku, że muszę się z Tobą nie zgodzić co do wymagania czegokolwiek od kogoś kto zamieszcza coś w internecie. Wynika to może z tego, że inaczej pojmuję funkcję internetu. Aczkolwiek przyznam szczeże, że kogoś, kto za darmo stworzył coś naprawdę konkretnego i rzetelnego musi trafiać szlag gdy trafi na taką stronę Przemka.
No chyba że wymóg rzetelności potraktujemy tak jak wymóg ustępowania miejsca w autobusie. Dobrze to o nas świadczy ale obowiązkiem nie jest.

I jeszcze do Przemka. W dyskusji atakuj cudze argumenty, a nie tych którzy je wypowiadają. Tym profesorem Jacusiem się tylko ośmieszyłeś. Tym bardziej, że z tego co się orientuję to Jacek Kalisiak profesorem nie jest.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Chrząszcze [FOTO-oznaczanie]”