Poprostu gotuj!! [potrawy, jedzenie]

Ciekawostki, różności, inne sprawy.
Awatar użytkownika
Piotr Pawlikiewicz
Posty: 612
Rejestracja: poniedziałek, 11 października 2004, 10:48
UTM: CC71
Lokalizacja: Łask
Kontakt:

Poprostu gotuj!! [potrawy, jedzenie]

Post autor: Piotr Pawlikiewicz »

Troszkę dla rozluźnienia atmosfery na forum a być może niechcący podgrzeje:
http://entomofoto.blogspot.com/2007/09/ ... gotuj.html

to dopiero seria :)
Awatar użytkownika
Robert M.
Posty: 377
Rejestracja: poniedziałek, 26 września 2005, 17:07
Lokalizacja: Opole / Branice
Kontakt:

Post autor: Robert M. »

Dyląża by mi było szkoda ;-) Ale koniki polne trzeba będzie kiedys sprobować ;-) Podobno larwy cetonidae też są dobre z patelni :P
Awatar użytkownika
eReM
Posty: 198
Rejestracja: wtorek, 8 lutego 2005, 15:14
Lokalizacja: Opole

Post autor: eReM »

bardzo skomplikowane te potrawy ;/

składniki: -owad, sól, olej i patelnia 8)

"imago dyląża jest niesmaczne, smakuje jak stara wątroba" :mrgreen: - czyli próbował :))
Awatar użytkownika
Piotr Pawlikiewicz
Posty: 612
Rejestracja: poniedziałek, 11 października 2004, 10:48
UTM: CC71
Lokalizacja: Łask
Kontakt:

Post autor: Piotr Pawlikiewicz »

jak widzisz larw na patelni nie było zbyt wiele, a chętnych dużo. Pomyślałem skoro młode dobre to czemu stare ma być złe. Okazało się że lepiej imago nie tykać.
Awatar użytkownika
Andrzej 54 †
Posty: 239
Rejestracja: niedziela, 13 lutego 2005, 19:46
UTM: CC71
Specjalność: Staphylinidae
profil zainteresowan: rencista o szerokim spektrum zainteresowań
Lokalizacja: Łask

patelnia

Post autor: Andrzej 54 † »

Próbował, próbował dyląż mocno mniam mniam
Michal Z.
Posty: 100
Rejestracja: niedziela, 28 marca 2004, 23:13

Post autor: Michal Z. »

Witam! Sól do prostoskrzydłych? To profanacja! Prostoskrzydłe najlepsze są z cukrem - rarytas jakich mało (zwłaszcza gdy w pobliżu nie ma słodyczy) ;-)
pozdrawiam
Michał
Awatar użytkownika
Piotr Pawlikiewicz
Posty: 612
Rejestracja: poniedziałek, 11 października 2004, 10:48
UTM: CC71
Lokalizacja: Łask
Kontakt:

Post autor: Piotr Pawlikiewicz »

o dzięki za przepis, muszę spróbować :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Sprawy entomologiczne”