Faktycznie, są pliki pdf na chomiku. Chyba będę się musiała jednak przekonać do tego portalu.
I dziękuje Anecie za ekspresowe podesłanie linków

Gdyby jeszcze ktoś, tak jak ja, ich sobie nie ściągnął to pisać na priv, prześlę co udało się zdobyć.
Przestrzegam a raczej namawiam do zastanowienia. "Chomikowanie" plików w sieci to ryzyko wejścia w kolizję z prawem. Nie tylko udostepnianie plikow chronionych prawem autorskim ale też pobieranie to zawsze ryzyko udzialu w procederze, który zostanie przez nasz genialny aparat prawny zakwalifikowany jako przestepstwo. Istnieje duże prawdopodobieństwo, ze logi z serwera uzytkownikow takiego serwisu zostaną w odpowiednim momencie udostępnione i wykorzystane przeciw uzytkownikom portalu. Przyglądam się od dluższego czasu róznym formom komunikacji w sieci i serwis chomik wypada bardzo niekorzystnie w mojej ocenie. Gołym okiem widać tam wiele naruszeń prawa i aż dziw bierze, że to "działa". Może to nie przypadek, może jeszcze nie nastapil czas rozliczeń poszkodowanych......Piszczałka pisze:....Chyba będę się musiała jednak przekonać do tego portalu.
.
Zgodnie z powyższym postanowiłam sobie jednak "na zapas" pościągać klucze - czynność w trakcie, trochę ich jest...Grzegorz Banasiak pisze:Dlatego należy przyjąć zasadę, że jeśli cokolwiek pojawi się do ściągnięcia - ściągać i archiwizować natychmiast