Forum Entomologiczne - Chrząszcze i Motyle Polski - strona główna

Polskie Forum Entomologiczne

PFEnt. - http://www.entomo.pl/forum/
Teraz jest czwartek, 14 gru 2017, 07:23

Strefa czasowa: UTC + 1




-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
|     Prosimy o podawanie miejsca i daty obserwacji. To przyśpieszy oznaczenie i ułatwi dyskusję.     |
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 
Autor Wiadomość
 Tytuł: Access i EntomoLabels
PostNapisane: sobota, 6 gru 2008, 19:43 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): niedziela, 16 lis 2008, 09:42
Posty: 69
Lokalizacja: Małopolska
Specjalność:
Witam wszystkich kolegów, forumowiczów! Mam wielki problem związany z Accessem. Otóż dość niedawno nabyłem drogą kupna nowy komputer wraz z Officem i Vistą Home Premium, przez co nie mam dostępu do Accessa. Wie ktoś w jaki sposób mogę załatwić wersję owego programiku, na którym pójdzie Entomo Labels?

Pozdrawiam!!!


Share on FacebookShare on TwitterShare on Google+
Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł: Re: Access i EntomoLabels
PostNapisane: sobota, 6 gru 2008, 22:11 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 2 lut 2004, 23:27
Posty: 3792
Lokalizacja: Skierniewice
UTM: DC45
poziom: zaawansowany
Specjalność:
Kiepo napisał(a):
Witam wszystkich kolegów, forumowiczów! Mam wielki problem związany z Accessem. Otóż dość niedawno nabyłem drogą kupna nowy komputer wraz z Officem i Vistą Home Premium, przez co nie mam dostępu do Accessa. Wie ktoś w jaki sposób mogę załatwić wersję owego programiku, na którym pójdzie Entomo Labels?
Pozdrawiam!!!

Teoria jest taka: musisz kupić pakiet Office Professional, którego składnikiem jest Access. Nie jest to pakiet tani, jego cena przekracza 1000 zł., z tego powodu większość użytkowników komputerów z teorii nie korzysta, ale oddaje się w wir praktyki, o której nie mogę tu pisać ;-)

Muszę udostępnić najnowszą (chociaż już ponad roczną) wersję EntomoLabels, gdzie poprawiłem parę funkcjonalności i pozwala ona pracować z najnowszą wersją Access'a 2007.
Jak tylko czas pozwoli, to wyślę do Jacka, żeby umieścił w dziale "Download".


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 gru 2008, 22:30 
Grzegorzu czy Office 2007 to minimalne wymagania dla nowego Entomo Labels???
Ze starszymi też będzie współpracował?
pozdr
P.


Góra
  
 
 Tytuł:
PostNapisane: sobota, 6 gru 2008, 22:42 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 2 lut 2004, 23:27
Posty: 3792
Lokalizacja: Skierniewice
UTM: DC45
poziom: zaawansowany
Specjalność:
Przemek Zięba napisał(a):
Grzegorzu czy Office 2007 to minimalne wymagania dla nowego Entomo Labels???
Ze starszymi też będzie współpracował?
pozdr
P.

Ze starszymi też, począwszy od wersji 2000 poprzez XP, 2003 i skończywszy na 2007. Wersja 97 niestety już jest za stara i niekompatybilna.


Góra
 Zobacz profil  
 
 Tytuł:
PostNapisane: niedziela, 7 gru 2008, 15:23 
ok super!!


Góra
  
 
 Tytuł: Re: Access i EntomoLabels
PostNapisane: wtorek, 20 wrz 2011, 02:29 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): wtorek, 12 cze 2007, 11:05
Posty: 92
Lokalizacja: Warszawa
UTM: 34U EC 0 8
Specjalność:
Kiepo napisał(a):
niedawno nabyłem drogą kupna nowy komputer wraz z Officem i Vistą Home Premium, przez co nie mam dostępu do Accessa. Wie ktoś w jaki sposób mogę załatwić wersję owego programiku, na którym pójdzie Entomo Labels?
Niewykluczone, że zadziałałoby na Access Runtime 2007:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=D9AE78D9-9DC6-4B38-9FA6-2C745A175AED&displaylang=pl (56.2 MB)
ewentualnie 2010:
http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=57a350cd-5250-4df6-bfd1-6ced700a6715&displaylang=en (173.5 MB)

używając odpowiednio poleceń typu:
"C:\Program Files\Microsoft Office\OFFICE12\MSACCESS.EXE" /runtime "C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\EntomoLabels 2k.mde"
lub:
"C:\Program Files\Microsoft Office\Office14\MSACCESS.EXE" /runtime "C:\Documents and Settings\Administrator\My Documents\EntomoLabels 2k.mde"


Góra
 Zobacz profil WWW 
 
 Tytuł: Re: Access i EntomoLabels
PostNapisane: wtorek, 20 wrz 2011, 06:34 
Offline
Avatar użytkownika

Dołączył(a): poniedziałek, 2 lut 2004, 23:27
Posty: 3792
Lokalizacja: Skierniewice
UTM: DC45
poziom: zaawansowany
Specjalność:
Wersja EntomoLabels 2k nie działa dobrze na Runtime wersji 2007 lub 2010. Jeśli potrzebujesz na nowsze wersje - daj znać przekonwertuję bazę na odpowiednią wersję i Ci podeślę.
Przygotowuję nową wersję EL z nowymi możliwościami ale z braku czasu sądzę że będzie gotowa "na gwiazdkę" :)


Góra
 Zobacz profil  
 
Wyświetl posty nie starsze niż:  Sortuj wg  
Utwórz nowy wątek Odpowiedz w wątku  [ Posty: 7 ] 

Strefa czasowa: UTC + 1


Kto przegląda forum

Użytkownicy przeglądający ten dział: Brak zidentyfikowanych użytkowników i 2 gości


Nie możesz rozpoczynać nowych wątków
Nie możesz odpowiadać w wątkach
Nie możesz edytować swoich postów
Nie możesz usuwać swoich postów
Nie możesz dodawać załączników

Szukaj:
Skocz do:  

Protected by Anti-Spam ACPPowered by phpBB® Forum Software © phpBB Group